Amazon geçtiğimiz günlerde ChatGPT gibi bir yapay zekanın üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

amazon

Amazon CEO’su Andy Jassy bu hafta Financial Times’a verdiği bir demeçte soruları yanıtladı. Andy Jassy, sinir ağlarına dayalı üretken bir algoritmalara karşı tutumundan bahsetti ve Amazon’un uzun süredir bu doğrultuda çalıştığını açıkladı. 

Amazon, ChatGPT’ye rakip olmaya hazırlanıyor

Andy Jassy’in tam olarak Financial Times’a açıklaması ise şöyle: “Amazon CEO’su Andy Jassy bu hafta Financial Times’ın sorularını yanıtladı. Jassy, sinir ağlarına dayalı üretken algoritmalara karşı tutumundan bahsetti ve şirketinin uzun süredir bu yönde çalıştığını söyledi.” ifadelerinde bulundu. 

Amazonun sesli asistanı Alexa, bazı alanlarda ChatGPT’den daha iyi olduğunu söyleyen Jassy, Amazon’un üretken algoritmalar iş kolunu geliştirmek için daha küçük şirketlerle ortaklıklar kurmayı planladıklarını ifade etti. Amazon için bu alandaki en mantıklı ortak, ChatGPT’yi geliştiren ve Microsoft tarafından desteklenen Open AI’nin rakibi olan Stability AI olabileceği düşünülüyor.

Bu durum, Stability AI’nın kendi yapay zeka modellerini eğitmek ve geliştirmek için Amazon’un bulut altyapısı AWS  tercih ettiğini kısa süre önce duyurmasıyla da desteklendiği görülüyor. Amazon’un üretken algoritma projeleri arasında yer alan 2014 yılında piyasaya çıkarak kullanıcılarla buluşan Alexa sesli asistanı da yer alıyor. Günler önce Amazon’un Cihazlar ve Hizmetler Başkan Yardımcısı David Limp, şirketin Alexa’yı geliştirmek için çalışmaya devam ettiğini söylemişti. Ayrıca ChatGPT’nin Alexa’ya rakip olmasına rağmen, Alexa’nın sahip olduğu kişilik, hafıza ve güncel olaylar bilgisinden yoksun olduğunu açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir