Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik üssü ile istihdam yaratmayı planlıyor. Şirketin ülkemizdeki fabrikası 2022 sonbaharında İstanbul’da açılacak.

Bugün yaptığı açıklamada Türkiye’deki yatırım planlarını kamuoyuyla paylaşan Amazon, 2022 sonbaharında İstanbul’da açılacak Türkiye’nin ilk lojistik üssü ile yılda binden fazla çalışana istihdam yaratmayı planlıyor.

Amazon’da nasıl satış yapılır?

Yeni lojistik üssüne 100 milyon dolardan fazla yatırım yapılması planlanmakla birlikte, artan müşteri talebini karşılamayı hedefliyor.

Amazon.com.tr 2018 yılında Türkiye’de faaliyet göstermekte olup kurulduğu günden bu yana milyonlarca ürünü müşterilerinin beğenisine sunmuştur. Bunun yanı sıra şirket bugüne kadar 500’den fazla kişiye istihdam yaratmıştır. Amazon, uzun vadeli iş stratejisi doğrultusunda Türkiye’de başlatacağı lojistik üssü ile bölgede vasıflı işler sunarak, müşterilerine hızlı ve güvenilir teslimat hizmetleri sunmaya devam edecek.

1.000 kişilik Amazon’un Türkiye projesi

Amazon, Tuzla’daki yeni Amazon Lojistik Üssü’nün teknoloji, personel, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (BT) gibi merkez fonksiyonları için işe alım süreçlerini yürütüyor. önümüzdeki aylarda müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için siparişler başlayacak.

Amazon, halihazırda dağıtım hizmetleri sunan iş ortaklarıyla çalışmaya devam edecek. Amazon’un Türkiye’deki yatırımına ilişkin yorumlarını paylaşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu şunları dedi;

Hep vurguladığımız gibi güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye, eşsiz stratejik konumu, üretim kabiliyetleri, geniş yetenek havuzu, lojistik altyapısı ve liberal yatırım ortamı gibi avantajları sayesinde uluslararası yatırımcıların odağında.

Sahip olduğumuz bu değer önerisi ile, Ar-Ge, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir merkez olma özelliği taşıyoruz. Amazon’un Türkiye’deki ilk lojistik üssü olacak, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü önceliklendiren ve istihdam oluşturan yatırım kararı da bu söylemlerimizin somut bir örneği oldu.

Bu yatırım, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürekli gelişen lojistik altyapımızın son yıllarda büyük ivme kat eden e-ticaret sektörümüzün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha da güçlenmesi için oldukça önemli.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak sürecin en başından beri takip ettiğimiz ve Amazon ekibi ile hem sahada hem de bürokratik süreçlerde yakından çalışarak destek olduğumuz bu yatırım kararını bugün kamuoyu ile paylaşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Ülkemize güvenip yatırım yapan Amazon ekibine şükranlarımızı sunuyoruz” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir