Amazon yeni gelişmelerle karşımıza çıkıyor. Platformda yapılmış olan yorumların bir özetini çıkararak kullanıcılara rapor halinde sunan bir yapay zeka sistemini platforma entegre etmeye hazırlanıyor.

Amazon, çevrimiçi alışveriş platformunda müşteri incelemelerini daha anlaşılır hale getirmek amacıyla ürün yorumlarını özetlemek için üretken yapay zeka teknolojisini daha fazla kullanmaya başladı. Verimli bir test aşamasının ardından, bu özellik hızlı bilgiye ihtiyaç duyan kullanıcılar için alışveriş deneyimini hızlandırmayı hedefliyor, böylelikle kapsamlı incelemeler olmadan bilgi edinme sürecini kolaylaştırıyor.

Yapay zeka, Amazon’da ürünlerde yapılmış olan yorumlarla rapor çıkaracak

Amazon’un Vaughn Schermerhorn tarafından yapılan açıklamada, üretken yapay zeka alanındaki ilerlemelerin kullanılarak müşterilerin incelemelerde tekrarlayan konuları daha iyi anlamalarını hedefledikleri belirtildi. Bu özellik, detaylı incelemeler içerisinde kaybolmadan, ürün hakkındaki toplu geri bildirimleri hızlı bir şekilde anlamak isteyen müşterilere yardımcı olmayı amaçlıyor.

Raporlama içerisinde belirli ürün sayfaları, temel ürün özelliklerinin yer aldığı ve sıkça bahsedilmiş olan müşteri incelemeleri ile kısa paragraflar içerecek şekilde hazırlanacak. Haziran ayında yapılmış olan bir testte bir hava temizleyicisi için kullanıcıların yapmış olduğu yorumlarda büyük çoğunluğu cihazın tasarımını şık bulduklarını ve hava temizleme yeteneğinin de iyi olduğunu belirterek göstermişti. Fakat bunun yanı sıra diğer bi kesimdeki kullanıcılar da aletin alerji ve astımı azaltma ile ilgili olumsuz yorumlamalarda bulunmuştu. Yapay zekâ yapılmış olan tüm yorumları taramadan geçirerek görüşleri kısa bir özet haline getirerek bir paragraf içerisinde topladı ve kullanıcılar için sunuldu. Sunulmuş olan yazının bir yapay zeka yorumu ile yapıldığı da bildirildi. Yapay zeka sayesinde bir ürünün kullanım kolaylığı ile ilgili nasıl olduğu konusuna dikkat eden kullanıcılar, inceleme bölümünde öne çıkanlar bölümüne geçerek “kullanım kolaylığı” özelliklerine kolayca ulaşıp incelemenin nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olabilecekler. 

Amazon 2022 yılında 1,5 milyar yorum aldı

2022 yılında Amazon, 125 milyon müşteriden yaklaşık 1.5 milyar yorum ve değerlendirme topladı, ancak bunların bazıları platformun güvenilirliğini sarsan sahte veya ücretli incelemelerdi. Bu sorunla mücadele etmek adına Amazon, aktif bir şekilde çaba sarf ediyor ve böylece bu tür içerikleri önlemek için kaynak yatırımı yapıyor.

Schermerhorn, yapay zeka tarafından üretilen inceleme özetlerinin sadece doğrulanmış satın alımlara dayanan güvenilir incelemelere dayandığını özellikle vurguladı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir