Teknoloji devlerinden biri olan Amerikan şirketi Amazon, son dönemde oldukça yaygınlaşan yapay zeka teknolojisi içerisinde varlığını genişletmeye devam ediyor. Firmanın çıkarmış olduğu ‘Amazon Bedrock’ olarak adlandırdığı hizmeti, yapay zeka alanında rakipleri olan Microsoft ve Google gibi güçlü  şirketlerle büyük bir rekabet içerisine girmeye hazırlanıyor. Yapay zeka sektöründe son zamanlarda oluşan yoğun rekabet içerisinde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu haline geldi. 

Amazon’un yeni yapay zeka aracı Amazon Bedrock iddialı giriş yapıyor

Nisan ayında Amazon, bulut hizmetleri bölümünde heyecan verici bir gelişmeyi duyurdu: Amazon Bedrock adı verilen yeni bir yapay zeka hizmetini kullanıma sundu. Bu hizmet, işletmelere çeşitli yapay zeka modelleri aracılığıyla uygulamalar oluşturma imkanı sağladı ve verimli çalışma olanakları sunarak dikkat çekti. Sony, Ryanair ve Sun Life gibi uluslararası şirketler de Amazon Bedrock’u deneyimleyerek bu hizmete büyük ilgi gösterdiler.

Henüz yeni bir girişim olmasına rağmen, Amazon Bedrock, kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Şirket yetkilileri, gelecekte rakiplerinin önüne geçecekleri konusunda umutlu olduklarını ve geleceğin yapay zeka modeli olarak öne çıkacaklarını ifade ettiler. Güçlü rakipler arasında rekabet etmeye başarılı bir şekilde başlamış olsalar da, orta ve uzun vadede daha da büyüyerek pazarda lider konuma gelmeyi hedefliyorlar.

Amazon Bedrock yapay zekası sayesinde kullanıcılara; verilmiş olan komutlara göre yeni metinler yazılmasını, resim ve diğer içerikler üretebiliyorlar. Bu özelliklerle beraber birçok alternatif araca göre  Bedrock’a üstünlüğü elde ederek diğer şirketlerle olan rekabetteki gücünü oldukça arttırıyor. Hizmetin sunmuş olduğu bu farklı özellikler sayesinde ve düşük maliyetle, yapay zeka araçları arasındaki yarışında kıyasıya rekabet haline getiriyor. 

Şirket yetkilileri tarafından yapılmış olan açıklamaya göre Amazon’un yapay zeka alanındaki en büyük hedeflerinden birisi, her şirketi birer yapay zeka şirketi haline getirilmesini sağlamak olarak belirtiliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir