Amazon ve Microsoft gibi devler İngiliz Rekabet Kurumu (CMA) tarafından analiz ediliyor. Her iki kurumunda yargılandığı konu haksız rekabet…

Microsoft, yüksek riskli kötü amaçlı yazılım tespit etti

Son yıllarda teknoloji tabanlı işlerde bir patlama yaşanması çoğu zaman dikkat çekici olsa da bu konuda ilk ortaya çıkan örnekler arasında Microsoft ve Amazon yer alıyor. Kendi alanlarında büyük paya sahip iki şirket hakkında İngiltere’de soruşturma başlatıldı.

Ülkenin rekabet kurumu CMA, rekabet kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle Amazon hakkında soruşturma başlattı. Microsoft ise Activision Blizzard’ı çok yüksek bir meblağ karşılığında satın almak için inceleme altında.

Amazon’un kendi ürünlerini gösterdiği iddia edildi

Şirketin satış platformunda izlediği politika, Amazon’a yönelik başlatılan soruşturmaya neden oldu. Hem kendi ürünlerini satan hem de kendi platformu üzerinden üçüncü şahısların satış yapmasına izin veren Amazon’un, kendi ürünlerini tanıtacak şekilde faaliyet gösterdiği için bu incelemeye dahil edildiğini kaydetti.

Amazon, satıcılara geniş bir hizmet yelpazesi sunar ve ürünleri tüketicilere FbA olarak bilinen bir hizmet içinde paketlenmiş olarak sunar. CMA analizi, Amazon’un ülke pazarında baskın bir rol üstlenip üstlenmediğini ve bu konumu kötüye kullanıp kullanmadığını inceleyerek kendi ürünlerini ve bağlı kuruluşlarını vurgulayacaktır.

Microsoft’a Activision Blizzard için incelemeler

Microsoft, kısa süre önce duyurulan Activision Blizzard’ı satın almasıyla bağlantılı olarak CMA ile karşı karşıya kaldı. Teknoloji devi bunu başarmak için 0.768.7 milyarı feda etti. CMA, bu satın alma işleminden sonra tüketicilerin daha az seçenek veya daha yüksek fiyatlar gibi sorunlar yaşayabileceğine inanıyor.

Kurumsal bir açıklamaya göre, her iki şirketin yöneticileri Activision Blizzard’ın satın alınmasıyla ilgili olarak değerlendirilecek. Şirket nihai karar için 1 Eylül 2022’ye kadar beklemek zorunda. Satın almanın kaderi tamamen bu karara bağlı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir