Amazon’un  çalışanlarına yeni bir fayda sağlamak için çevrim içi ipotek kredisi veren Better.com ile bir anlaşma yaptığını bildirdi. 

Better.com özellikle, çalışanların peşinat karşılığında bir ev satın alarak kazandıkları öz sermayeyi kullanmalarına olanak tanıyan  Equity Unlocker programının başlatıldığını duyurdu. Aracı ilk test edenlerin Florida, New York ve Washington’daki Amazon çalışanları olacağını duyurdu. Better.com’a göre programın benzersiz yanı, işçilerin öz sermaye satmadan evlerini finanse edebilmelerini sadece kazandıkları öz sermayeyi taahhüt etmeleri gerektiğini bildirdi.

Fintech şirketinin geleceğini sorgulayan mücadelelerden adil bir pay aldığı bildirildi

Bilmeyenler için, fintech şirketinin geleceğini sorgulayan mücadelelerden adil bir pay aldığı bildirildi. Geçen Mayıs ayında TechCrunch, Better.com’un büyük ölçüde yavaş konut piyasası ve artan ipotek oranları nedeniyle iş dünyasındaki hızlı düşüşün ardından 2021’de 300 milyon dolardan fazla kaybettiğini gösteren bir açıklama bildirdi. 

Şirketin itibarının, yönetimin görevden alınmasına yol açan birkaç toplu işten çıkarmanın uygulanması nedeniyle de zarar gördüğü bildirildi. Better.com ayrıca girişimin boş çek karışımının düşük performansına rağmen SPAC dosyalamasında daha fazla ilerleme kaydettiği görüldü. 

Öyleyse Amazon neden çalışanlarını büyümekten uzak görünen ve yıldızlardan daha az itibara sahip bir şirketle ilişkilendirmek ve  bağlamak istesin?

Amazon olayla ilgili açıklama yaptı

Sözcünün şirketin çalışanlarına her türlü sağlık faydasını nasıl sağlamak istediğine dair pek çok şey anlattığı görüldü. Sözcünün bu anlattıklarının, teze uyduğu görüldü. 

Bu kadar çok aksilik yaşayan ve bu kadar çok olumsuz tanıtım yapan Better.com’un, büyümekte olan ve olumlu finansal ölçütleri paylaşılan şirketlerin bile tereddüt ettiği bir ortamda halka açılabileceği fikrine inanmak oldukça zor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir