Bildiğiniz gibi bir süre önce Amazon ve Stellantis bir işbirliğine imza attı. Peki Amazon-Stellantis ortaklığı ne getiriyor?

STLA akıllı kokpit

Amazon ve Stellantis arasındaki işbirliğinde öne çıkan ilk ürün STLA SmartCocpit. Bu işbirliği, STLA Smart Cockpit yazılımını ortaya çıkaracak. Yazılım, 2024’ten itibaren dünya çapında milyonlarca Stellantis aracında kullanılabilecek. Yazılım odaklı platform. Yapay zeka ile geliştirilmiş eğlence uygulamaları, Alexa destekli sesli yardım, navigasyon, araç bakımı, e-ticaret ve ödeme hizmetleri aracılığıyla kişiselleştirilmiş ve sezgisel bir araç içi deneyim yaratmak için müşterinizin dijital yaşamına sorunsuz bir şekilde giriş anlamına geliyor.

STLA SmartCockpit platformu, aracınıza özel Amazon ürünlerini ve çözümlerini kullanır. Stellantis, müşteriye, markaya ve araca özel özellikler oluşturma esnekliğine sahiptir. Bu yazılım, App Store aracılığıyla hizmetler ve deneyimler sağlar. Tüm bunlar, her kullanıcının benzersiz ihtiyaç ve tercihlerine hitap eden akıllı ve uyarlanabilir kullanıcı arabirimi temaları aracılığıyla sunulur.

Kişiselleştirilmiş akıllı asistan

STLA SmartCockpit evde, yolda veya uçağa bindikten sonra müşteri davranışına ve ilgi alanlarına uyum sağlar. Bir araç, rota boyunca medya içeriği, turistik yerler, restoranlar ve diğer eğlence tesisleri öneren bir aile seyahat planlayıcısı sağlayabilir. Diğer araçlar arasında, müşterilerin engebeli araziye çıkmadan önce araçlarını performansı optimize edecek şekilde ayarlamalarına yardımcı olan bir dijital arazi asistanı bulunur.

Amazon ve Stellantis anlaşmasının ardından Rivian hisseleri düşüşe geçti

Ev arabadan kontrol edilebilir

Amazon’un önde gelen akıllı ev ve güvenlik hizmetleriyle entegrasyon, müşterilerin hareket halindeyken evlerini proaktif olarak izlemelerine ve yönetmelerine olanak tanır. Stellantis müşterileri, Alexa özellikli cihazları kullanarak ev araçlarını Alexa akıllı telefon uygulaması aracılığıyla da yönetebilir. Bunu yapmak için, araca binmeden önce kabin sıcaklığını ayarlamak, servis rezervasyonlarını planlamak ve aksesuar sipariş etmek için belirli Alexa becerilerini kullanabilirsiniz.

STLA Smart Cockpit’in geliştirilmesi, çığır açan dijital kokpitler ve kişiselleştirilmiş bağlantı hizmetleri geliştirmek için 2021’de kurulan Stellantis ve Foxconn arasındaki mobil sürücü ortak girişiminden de yararlanacak.

Teknoloji ve yenilik

Ortaklığın ikinci odak noktası, yeni nesil bulut özellikli altyapıdır. Stellantis ve Amazon, AWS’li STLA Smart Cockpit gibi araç platformları için yeni nesil bulut özellikli bir altyapı oluşturmak üzere birlikte çalışmayı planlıyor.

Stellantis, AWS’nin gelişmiş yeteneklerinden yararlanarak ölçeklenebilir, kalıcı gerçek zamanlı veri akışı sağlamak için mevcut markaları ve mevcut araç veri hatlarını bölgelerdeki bulut tabanlı veri ağlarına taşımayı planlıyor. AWS tabanlı bir veri ağına geçiş yaparak Stellantis mühendisleri, her proje için en uygun araçlara ve arayüzlere erişebilir.

Stellantis ayrıca yeni dijital ürünlerin pazara çıkış süresini hızlandırmak için AWS Machine Learning’den yararlanmayı, daha fazla kişiselleştirme ve tahmine dayalı bakım sağlamayı hedefliyor.

Her iki şirket de yazılım geliştirme ve test etme, yüksek performanslı simülasyon, makine öğrenimi model eğitimi, veri toplama ve yönetim analizi için otomatik iş akışları sağlayan “Sanal Mühendislik Tezgahı” adı verilen bulut tabanlı bir ürün geliştirme ortamı sağlıyor.

Automatic Yazılım ve Veri Akademisi

Stellantis kısa süre önce tüm çalışanların becerilerini geliştirmek için bir yazılım akademisinin kurulduğunu duyurdu. Bu bağlamda, Stellantis ve AWS, yazılım, veri ve bulut teknolojileri için Çevik Otomatik Yazılım ve Veri Akademisi adlı yeni bir küresel öğrenme müfredatını başlatacak. 2024 yılına kadar Stellantis, bulutta veri odaklı bir kuruluşa dönüşümü hızlandırmak için AWS ile ilgili bulut teknolojileri konusunda 5.000’den fazla geliştirici ve mühendis eğitecek.

Geliştirmeyi hızlandırmak için Stellantis ve AWS, her iki şirketten de AWS bulut hizmetlerinin genişliği ve derinliğinde inovasyon yapan uzmanlarla birlikte, AWS tarafından desteklenen küresel bir inovasyon merkezleri ağı kuracak.

Teslimat ağı büyümesi

Stellantis, 2018’den beri Amazon’un Ram ProMaster, Fiat Ducato, Peugeot ve Citroën dahil olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa’daki hafif ticari araç son mil faaliyetlerini on binlerce hafif ticari araçla destekledi.

Amazon, iklim değişikliği çabalarını desteklemek için modern teslimat operasyonlarını sürdürülebilir yeni çözümlerle dönüştürüyor ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon olma sözü veriyor. Stellantis ile ayrı bir sözleşme kapsamında Amazon, Stellantis’in 2023’te piyasaya çıkacak yeni Ram Promaster Pilli Elektrikli Aracının (BEV) ilk ticari müşterisi olacak.

Amazon’dan gelen geri bildirimlere yanıt olarak Stellantis, gelişmiş nihai teslimat özelliklerine sahip bir araç tasarladı. Amazon, bu araçları Amerika Birleşik Devletleri’ndeki rotalarda işletiyor. Mevcut işbirliği ve uzun vadeli sözleşmeler kapsamında Stellantis ve Amazon, her yıl binlerce BEV Pro Master’ı piyasaya sürüyor.

Güçlü bir temel üzerine inşa edin

Bu işbirliği, Stellantis ve Amazon arasındaki mevcut sözleşmelerin kapsamını genişletiyor. Stellantis, Amazon Fire TV deneyimini yeni 2022 Wagoneer ve Grand Wagoneer’ın piyasaya sürülmesiyle birleştiren ilk otomobil üreticisi oldu.

Stellantis ayrıca, Alexa teknolojisinden yararlanan kişiselleştirilmiş, akıllı yapay zeka ve sesli deneyimlerin oluşturulmasını sağlayan bir Alexa özel yardımcı çözümünün uygulamasını duyuran ilk otomotiv OEM’idir. Bugün Stellantis, dünyanın dört bir yanındaki araçlar için navigasyon, müzik çalma, podcast ve sesli kitap izleme, telefon görüşmeleri yapma, takvimleri yönetme, haberleri dinleme ve hava durumunu kontrol etme gibi araçlar için entegre bir Alexa ses deneyimi sunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir