Dünyanın lider markalarından Amazon ve perakende mağaza zinciri A101 ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Şu an için resmi olarak duyurulmayan yeni teslimat seçeneğine göre kullanıcılar vermiş oldukları siparişleri A101 marketlerinden teslim alabilecekler. 

Ülkemizde yer aldığı günden bu yana hizmet kalitesini büyüterek kullanıcıların gözünde son derece başarılı ve olumlu bir imaj çizen Amazon; “Kolay Gelsin” adını vermiş olduğu kargo ağı ile Türkiye’deki olumsuz kargo imajını tamamen yok etmeye çalışmış şu ana kadar da büyük oranda bu durumu başarmış gibi gözüküyor.

Konu ile ilgili olarak teslimat olanakları geliştiren başarılı şirket, bir yandan yeni operasyon depoları açarken bir diğer yandan da teslimat noktalarını farklı hale getirmeye yönelik hareket ediyor. Dünya genelinde ise “Amazon Hub Counter” olarak adlandırılan bu teslimat noktası hizmeti, A101 marketler ile amazon.com.tr’de yer buluyor. Şu an için resmi olarak duyurusu yapılmayan bu hizmet, erb sitesine eklenmiş durumda ve kullanılabilir haldedir. 

Amazon Hub Counter çalışma prensibi nasıldır?

14 1612163224

Sistem, Amazon’dan verilen siparişleri evde karşılanmayacak durumlar karşısında A101 marketlere teslim edilmesinin istenmesi adına imkan tanınıyor. Siz de paketiniz istediğiniz A101 mağazasına ulaştığınızda gidip kimliğiniz ile marketten ürünleri teslim alabilirsiniz. Şu an için resmi bir bilgi olmadığı için kesin bir ifade kullanmak mümkün değildir. Ancak İstanbul genelinde hem Avrupa hem de Anadolu yakasında toplamda 13 noktanın şimdiden aktif olduğunu görmek mümkündür. İzmir’de 2, Ankara’da 6, Kocaeli’de 3 A101 marketi bu sisteme henüz şimdiden entegre edilmiş durumdadır. Antalya, Bursa, Konya, Trabzon gibi büyük şehirlerde ise ağa dahil bir A101 marketi olmadığını görmek mümkündür. İlerleyen zamanlarda tüm A101 marketlerin bu sisteme entegre olmuş olacağını tahmin etmek mümkündür. 

A101 marketlere siparişler nasıl istenir?

amazon.com.tr siparişlerinizin eve değil de A101 marketlere gelmesini talep etmek istediğinizde adres seçim ekranının en altında bulunan “Teslim alma noktalarınız” seçeneğinden siparişinizin bırakılmasını istediğiniz A101 marketi seçmeniz yeterli olacak. Amazon ve A101’in bu şekilde bir ortaklık içerisinde girmesi kullanıcıların daha kolay ve güvenli bir şekilde alışveriş yapma imkanı elde etmesini sağlar. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir