Amazon, yakıt ve enflasyon nedeniyle artacağını söyledi. ABD kargo ücreti artışı Türkiye’yi de etkileyecek mi?

Tüm dünyada enflasyon ve artan lojistik maliyetleri de Amazon’u tersine çevirdi. Dünyanın en büyük e-ticaret platformunun, üçüncü taraf satıcılardan yeni “yakıt ve enflasyon ücretleri” talep edeceği ortaya çıktı.

Son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşayan ABD’de yeni fiyat artışı kararı Amazon kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Normalde ürünleri üçüncü taraf satıcılar aracılığıyla gönderen Amazon, sipariş karşılama hizmetinin fiyatını %5 artırdığını söyledi.

Amazon fiyatlarına “Yakıt ve enflasyon” güncellemesi

Amazon, enflasyon ve yakıt maliyetlerinin arttığını söylüyor. 28 Nisan’dan itibaren ürün satışlarını artıracağını duyurdu. Bunun müşterileri etkileyip etkilemeyeceği net olmasa da şirketin geniş ürün listesine yansıdığına inanılıyor. Buda yakın zamanda prime aboneliklerine bir zam yapılabilir düşüncesini akıllara getiriyor.

Amazon Prime ABD fiyatı zamlandı! Türkiyede’de bir artış olacak mı?

Amazon Türkiye, fiyatlandırma güncellemesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak ABD’deki %5’lik artış, yakıt ve enflasyonun daha fazla zorluk yaratmasıyla geldi. Dolayısıyla ülkemizde de benzer bir adımın atılması muhtemeldir.

E-ticaret devi, ürün teslimat hizmeti için fiyat güncellemeleri ile ilgili olarak CNBC’ye bir açıklama yaptı. Amazon, Covid-19’dan sonra süreç zorluklarının normale dönmesini beklediğini ancak yakıt ve enflasyonun beklenenden daha fazla sorun oluşturduğunu söyledi.

Amazon’un ABD’li fiyat analistleri, şirketin 2021’de net satışlarda genel olarak %22’lik bir artış uyguladığını açıkladı. İşletme; Amazon Prime, Music, Kindle Unlimited ve sipariş hizmetine fiyat artışı getirdi. Ancak e-ticaret platformu bu ücret artışının muhtemelen geçici olduğunu iddia ediyor. Yani enflasyon düştüğünde şirket abonelik ücretlerini yeniden aşağı çekebilir. Eğer Amazon bu sözünde durursa sunduğu geniş hizmet yelpazesi ve uygun fiyatıyla tüketicilerin gerçekten gönlünü kazanmayı da başarabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki diğer taşıyıcıların da fiyatlarını güncellediğini belirtmekte fayda var. Nisan ayında şirketler akaryakıt fiyatlarına farklı oranlarda zam yaptı. Örneğin, UPS yüzde 11 daha pahalı ve FedEX yüzde 21 daha pahalı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir