Amazon Prime fiyatları Amerika Birleşik Devletleri’nde yükseliyor. Ücretsiz ve hızlı teslimat sağlayan hizmetler için aylık ücretler 2 dolar, yıllık ücretler ise 20 dolar arttı.

Ocak ayında, Netflix’in ABD fiyatlarını artırmasının ardından Amazon Prime fiyat artışları haberi geldi. E-ticaretten tüketici elektroniğine kadar her alanda faaliyet gösteren şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde ücretsiz ve hızlı teslimat gibi avantajlar sunan birinci sınıf hizmetler için aylık ve yıllık ücretlerini artırmaya karar verdi.

2020 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Amazon Prime’ın aylık abonelik ücreti 7,90 TL. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, hizmetlerimizin fiyatları iki yıldır değişmedi. ABD pazarı için alınan karar, Amazon Prime Türkiye’nin fiyatının artabileceği endişelerini artırdı.

Amazon Prime ABD Fiyatı 2 $ Arttı

Amazon Prime ABD aylık abonelik ücretleri 2 dolar artarak 12,99 dolardan 14,99 dolara yükseldi. Ayrıca yıllık üyelik fiyatları da yaklaşık yüzde 17 artarak 119 dolardan 139 dolara çıktı. Yeni üyeler 18 Şubat’tan itibaren geçerli oranlardan faturalandırılacak. Mevcut aboneler 25 Mart’a kadar eski fiyatlarında kalacak.
teknoloji devi, 2018’de Prime için son fiyat artışını yaptı.

Yıllık üyelik ücreti 99 dolardı ama bir anda 119 dolara kadar çıktı. Dört yıl önce Amazon Prime’ın yıllık abonelik ücreti 79 dolardan 99 dolara yükseldi. Paylaşılan bilgilere göre son düzenleme Amazon’un 2018’den bu yana yaptığı ilk fiyat artışı oldu.

Amazon’dan sevindirici açıklama: “Prime fiyatı kalıcı olarak 7,90 TL”

Amazon, Prime’ın içeriğinin çeşitliliğini artırmak için fiyatları artırdığını söyledi. Asal yatırıma, üyelik avantajlarına ve artan maliyetlere atıfta bulunan şirket, Eylül ayında yayınlanacak olan The Lord of the Rings: Ring of Power gibi iddialı orijinal içeriklerin sayısında da bir artış kaydetti.

Amazon Prime Türkiye’de Fiyat Artacak mı?

Amazon Prime Türkiye üyeleri için 7,90TL’lik fiyat 2 yıldır değişmedi. Ülkemizde Prime Video, ücretsiz ve hafta sonu teslimat özellikleri ile çalışan bir hizmetin Türkiye fiyatının güncellenip güncellenmeyeceği de merak konusu oldu. Ancak şirket bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Ne düşünüyorsun? Amazon Prime Türkiye fiyatları artacak mı? Platform ücret artışına giderse hala kullanmaya devam eder misiniz? Görüşlerinizi yorumlarda bekliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir