Yakaladığı başarı ile alanının en iyilerinden birisi olan Amazon Prime’da fiyatlara zam geliyor. Zamlar Avrupa’daki bölgelerde geçerli olacak.

Abonelik sisteminin geçerli olduğu Amazon Prime’da Avrupa için uzun zamandan beri zam yapılmamıştı. Ancak uzun zamandan beri gündeme gelen zam iddiaları resmiyet kazandı. Ekonomik alanda yaşanan sorunlar ve artan maliyetleri gerekçe gösteren Amazon, bu kapsamda Avrupa’daki abonelik fiyatlarının artacağını duyurdu.

Amazon Prime abonelik ücretleri ne kadar olacak?

İlk açıklamalara göre zamlar başlangıçta İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya’da geçerli olacak. Yüzde 40’a varan zamlı fiyatları devreye alacak Amazon, bu artış nedeniyle abone kaybı yaşayabilir. Zira Amazon’un ABD dışındaki en güçlü pazarlarından birisi olan Almanya’da dahi fiyatlarda yüzde 30’luk bir artış uygulanacak. İngiltere gibi ülkelerde ise 79 sterlin olan ücretler, yüzde 20 artış ile 95 Sterlin’e çıkacak. Aylık olarak ödeme yapan kullanıcıların ücretleri ise ortalama 8 Sterlin olacak.  

Amazon Prime Türkiye fiyatları değişecek mi?

Türkiye’de şu anda 30 günlük ücretsiz deneme imkanına ek olarak aylık 7,90 TL karşılığında servisten yararlanmak mümkün. Kur farkları ve Avrupa’daki zamlar sonrasında Türkiye için de üzücü gelişmeler yaşanabilir.

İlginizi çekebilir: Amazon Prime aboneliği nasıl iptal edilir?

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir