Yıllardır e-ticaret lideri olan Amazon, yapay zekaya kayıtsız kalamadı. Chat- GPT’ye olan ilginin farkına varan Amazon ücretsiz yapay zeka dersleri vermeye başladı.

Ücretsiz yapay zeka dersleri veren Amazon, “AI Ready” adı verilen girişimde bulunuyor. Amazon daha önce vermiş olduğu eğitimleri ile 25 milyon kişiye ulaştığını ifade ediyor. Amazon 2025 yılında sadece yapay zeka eğitiminde 2 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Ücretsiz olan eğitim 8 kurdan oluşturulması planlıyor, Amazon kendi web sitesinden de öğrencilerin derslere ulaşmasını mümkün kılıyor. Eğitimde başta Chat-GPT ve benzeri dil modelleri destekli eğitimler verilmesi amacıyla planlamış gözüküyor. Eğitimden bağımsız olarak 50.000 lise ve üniversite öğrencisine “Udacity” adını vermiş olduğu burs desteği sağlıyor. Burs projesi için ayırmış olduğu toplam bütçesi 12 milyon doları geçmiş bulunuyor.

Amazon Yapay Zeka eğitiminde ben de varım diyor!

Yapay zeka öğreniminde temel seviyeden uzman seviyesine gelmek mümkün hale geliyor

Amazonun sağlamış olduğu bu kurstan eğitim almak isteyen kişi temel seviyeden ileri seviyeye kadar eğitim alabilecek. Eğitimin üç kursu iş dünyası ve yeni başlayanlara göre iken beş kursu ileri düzey alanda ilgili kitleye hitap ediyor.

Her geçen gün önemini yineleyen yapay zeka, iş dünyasında da önemli yere sahip olduğunu gösteriyor. Fakat Amazon araştırmaları sonucu gerek kendi bünyesinde gerekse diğer iş kollarında yetişmiş personelin azlığına dikkat çekerek amacının “demokratikleşmek” olduğunu söylüyor. Kurs vermenin faydasını sadece kendi çalışanı için değil iş dünyasındaki müşterileri için de fayda getireceğini savunuyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir