Amazon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2 milyar dolarlık İklim Taahhüt Fonu’nun bir parçası olarak üç yeni girişime daha yatırım yaptığını söyledi.

Amazon tarafından geçen Haziran ayında başlatılan İklim Taahhüdü Fonu, iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı durdurmak için geliştirilen teknolojilere yatırım yapmak için tasarlandı. Şimdiye kadar Amazon, imalat ve enerji üretiminden gıda ve tarıma kadar çeşitli sektörlerde 11 şirkete destek verdi. Yeni alıcılardan biri, daha az yer kaplayan ve benzer sistemlerden daha hızlı kurulabilen elektrikli araç şarj teknolojisi geliştiren Austin merkezli bir start-up olan Resilient Power. Amazon, girişimin şirketin 2030 yılına kadar 100.000 elektrikli dağıtım aracı dağıtma hedeflerini daha da ilerletmesine yardımcı olacağını söyledi.

Amazon, bu elektrikli araçları üretmek için Rivian Automotive ile sözleşme yaptı. Amazon ayrıca, her siparişte bir ürünün tam boyutlarına uyacak şekilde tasarlanmış kutular üreten ve tek kullanımlık plastik dolgu ihtiyacını ortadan kaldıran CMC Machinery’ye de yatırım yapıyor. Amazon, fosil bazlı dizel ve jet yakıtlarına alternatif olarak hava taşımacılığı, deniz taşımacılığı ve ağır kamyon filolarında kullanılabilecek ultra düşük karbonlu yakıtlar geliştiren Infinium’a yaptığı yatırımı artırdı.

Amazon Müşterilere Daha Fazla Hak Talebi Sunacak

Amazon daha önce Ocak ayında Infinium’a yatırım yapmıştı. Amazon’dan bir temsilci, start-up’ların her birine ne kadar yatırım yaptığını açıklamayı reddetti. Daha önce şirket, tutarların yüz binlerce ila milyonlarca dolar arasında değiştiğini söyledi. Amazon daha önce fon için ayrılan 2 milyar doların büyüyebileceğinin sinyalini veren bir “ilk taahhüt” olduğunu söylemişti.

Yatırımcılar, iklim değişikliğini ele almak için çalışan yeni şirketlere para akıtırken geliyor. Dealroom tarafından yürütülen araştırmaya göre, iklim teknolojisi start-up’ları bu yıl şimdiye kadar 32 milyar dolar topladı; bu, küresel iklim teknolojisi yatırımı için 2020’nin tamamını çoktan aştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir