Amazon Müşterilere Daha Fazla Hak Talebi Sunacak - Haberler - indir.com

Amazon Müşterilere Daha Fazla Hak Talebi Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 15:00:13
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan e-ticaret sitesi olan Amazon yaptığı yeni duyuru ile daha kullanıcı dostu bir politikanın takip edileceğini belirtti. Kusurlu ürünler nedeniyle kullanıcılara 1000 dolara kadar ödeme yapılması planlanıyor.

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon, zaman zaman kullanıcılar tarafından eleştiriliyor. Hatalı sevkiyatlar ya da kusurlu ürünlerin gönderilmesi gibi problemler şirket için her zaman büyük bir sorun olsa da yapılan yeni açıklamada daha kullanıcı dostu bir yapının oluşması adına yeni politikaların geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamalara göre yeni politika, kullanıcılara doğrudan ödeme yapmayı içeriyor. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak yeni özellikler sayesinde kullanıcılar gönderilen hatalı ya da kusurlu ürünler için maddi olarak hemen ödeme alabilecek. 

Yaşanan Sorunlarda Daha Hızlı Çözüm Getirilecek

Mevcut şu andaki politikalarda kullanıcılar ürün ile ilgili yaşadığı sorunlarda ilk önce satıcı ile görüşmek durumunda kalıyor. Uzun süren yazışmalardan hızlı bir şekilde sonuç alınması mümkün olmazken yaşanan mağduriyet, kullanıcıları daha fazla mağdur edebiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen Amazon ise mevcut iletişimi daha da azaltmak ve daha hızlı bir şekilde çözüm bulunmasını sağlamak adına süreci ve talepleri hızlandırmayı hedefliyor.

Amazon’daki Tüm Ürünleri Kapsayacak

Mevcut özelliğin en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi ise satılan ürünler için herhangi bir kısıtlamanın getirilmeyecek olması. Öyle ki kullanıcılar Amazon üzerinden satın aldığı tüm ürünlerde mevcut desteği elde edebilecek. Amazon, "Satıcı yanıt vermezse veya geçerli olduğuna inandığımız bir talebi reddederse, daha yüksek meblağlar için talepte bulunabilir" diyerek durumu özetlerken, mevcut ödemelerin ürüne göre belirleneceği ve 1000 doları aşan ödemelerin de alınabileceği belirtiyor.

Bir Diğer Yenilik  Amazon Insurance Accelerator

Amazon tarafından yapılan duyurularda bir diğer yenilik de tanıtıldı.  Amazon Insurance Accelerator olarak adlandırılan yeni servis, ürün sorumluluk sigortası olarak adlandırılıyor ve daha çok Amazon'da satış yapmak isteyen satıcıları hedefliyor. Daha güvenilir bir alışveriş deneyimi sunulabilmesi adına geliştirilen yenilik özellikle, satış ve ürünler üzerinde yaşanılan sorunlarda güvence elde edilmesini ve kolay bir şekilde çözüm bulunmasını sağlayacak. 





PAYLAŞ