Amazon, son dönemlerde Clubhouse ve Twitter Space gibi uygulamalar ile yakalanan ses odaklı başarıyı farklı bir boyuta taşıyacak. Şirket herkesin DJ olmasını sağlayacak yeni özel yayın platformunu duyurdu.

Dünyanın en popüler e-ticaret sitelerinden bir tanesi olan Amazon, farklı alanlara yaptığı yatırımlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda ses odaklı olarak geliştirilen Clubhouse ve Twitter Space’ten ilham alan şirket, bu uygulamalara rakip olabilecek yeni bir platform üzerinde çalışıyor. Mevcut hizmetleri daha da geliştirerek daha farklı bir deneyim sunmak isteyen e-ticaret devi, böylece milyonlarca kullanıcının bu alanda yer almasını hedefliyor.

Amazon’un yeni sistemi özel radyo servisi olabilir

Yapılan açıklamalara ve gelen ilk bilgilere göre Amazon şarkı ve müziklerin dahil olacağı özel bir platform oluşturacak. Platforma dahil olan kullanıcılar, mevcut kanalları takip edebileceği gibi kendi kanallarını oluşturarak yayın yapma imkânına sahip olabilecek. Tüm katılımcıların DJ olabileceği yeni platformda isim olarak ise Project Mic’in kullanılması bekleniyor.

Amazon ilk test aşamalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdikten sonra küresel olarak uygulamayı hizmete sunacak. Bu bakımdan özellikle ilk testlerde uygulamanın neler sunacağı ve kullanıcılar tarafından tercih edilebileceği görülebilecek. Ancak Amazon’un kullandığı farklı uygulamalar ve ürünler ile entegre bir şekilde yeni uygulamanın çalışacak olması, kullanım oranı daha da genişletebilir.

Amazon yeni sistem entegrasyonlarıyla dikkat çekti

Yapılan açıklamalarda radyonun yeniden icat edilebilmesi adına özel bir proje ile kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtilen Amazon, platformu Audible, Amazon Music, Twitch ve Alexa ile uyumlu bir şekilde geliştirecek. Böylece evlerde asistan olarak kullanılabilen pek çok farklı ürün üzerinden yeni yayınlar dinlenebilecek. İlerleyen dönemlerde ise mevcut özelliğin akıllı araçlardaki radyoların yerine gelebileceği konuşuluyor.

Amazon yeni uygulama ile iddialı giriş yapacak!

Amazon özel bir tanıtım ile yeni platformunu resmi olarak tanıtmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda ise dünyaca ünlü pek çok isim ile anlaşmalar yapmaya başlayan Amazon, pop kültürü, komedi ve spor gibi farklı alanlarda yayın yapabilecek radyocuları başlangıç itibariyle platformda kullanmak istiyor. Dinleyiciler ile etkileşimi arttırabilmek adına özel katılımcıların yer alabileceği platformlarda Clubhouse’daki gibi web yönetici onayı ile birlikte konuşmalar yapabilecek. Böylece radyo yayını yapan kişiler tıpkı standart radyolarda telefon ile görüşmek yapıldığı gibi direkt katılımcılara verilecek izinler ile onların konuşması sağlanabilecek. Amazon’un mevcut yeni platformu ile yayıncıların para kazanması üzerinde yeni yollar sunması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir