Firmalar Salı günü yaptığı açıklamada CES hakkında fikirlerini açıkladılar. Amazon CES planlarını bırakacak kilit teknoloji firmaları arasında.

Amazon, Facebook’un ana şirketi Meta, Twitter ve Pinterest’in Omicron hakkındaki endişeler arttıkça Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’na (CES) ekip göndermeyeceğini söyledi. Teknoloji endüstrisindeki yeni trendlerin ve gadget’ların yıllık vitrini olarak hizmet veren CES, geçmişte dünyanın dört bir yanından 180.000’den fazla insanı çok çeşitli kumarhanelere ve kongre alanlarına çekmiştir. Firmanın sözcüsü Reuters’e bir e-postada, Amazon ve akıllı ev birimi Ring, koronavirüsün “hızla değişen durum ve Omicron varyantı etrafındaki belirsizlik” nedeniyle gelecek ayki etkinlikte yerinde olmayacaklarını söyledi.

YouTube, Netflix ve Amazon ne kadar veri tüketiyor?

Bloomberg News ilk olarak Amazon ve Ring’in gösteride şahsen bulunmamaya karar verdiğini bildirdi. ABD kablosuz iletişim operatörü ve konferans sponsoru T-Mobile ayrıca, birliğinin büyük çoğunluğunun artık gitmeyeceğini ve genel müdürünün bir açılış konuşması yapmayacağını söyledi. T-Mobile, CES organizatörlerinin kapsamlı koruyucu önlemler aldığına olan güvenini ifade ederken, “Bu kararla ekibimizin ve diğer katılımcıların güvenliğine öncelik veriyoruz.” Dedi.

Amazon CES planlarını bırakacak

Diğer şirketler büyük yüz yüze toplantılar planlamamıştı. CES’i yürüten Tüketici Teknolojisi Derneği Salı günü, gösterinin 5 Ocak – 8 Ocak arasında süreceğini söyledi. Sağlık önlemleri arasında aşı gereklilikleri, maskeleme ve COVID-19 testlerinin kullanılabilirliği yer alacak.Twitter, panellere katılmak için bazı çalışanların katılmasını planlamıştı. Ancak hem Twitter hem de Facebook, artık çevrimiçi fırsatları keşfettiklerini söyledi. Pinterest, iptal etmeden önce satış ve ortak ekipleri için geçmiş yıllara kıyasla küçültülmüş bir toplantı alanı planlamıştı.

Ancak Qualcomm, Sony Electronics ve Alphabet’in Google ve sürücüsüz araç birimi Waymo gibi birçok şirket, yeni donanım veya ev sahipliği toplantılarına katılma ve sergileme planlarına bağlı kaldıklarını söyledi. Salı günü General Motors, İcra Kurulu Başkanı Mary Barra’nın ABD’li otomobil üreticisinin elektrikli Silverado kamyonetini tanıtmaya ve şirket stratejisini 5 Ocak’taki konferansta şahsen tartışmaya hazır olduğunu söyledi. , iki yöneticinin video ile bir açılış konuşması yapması.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir