Amazon bir metaversiyon dünyasına mı gidiyor? Son zamanlarda AR/VR ürünlerine yoğun yatırım yapan Amazon, Meta ile rekabete girecek gibi görünüyor.

Amazon, sanal bir gelecek inşa etmek isteyen şirketler arasına katıldı. Bu AR/VR ürünü ile son aylarda hız kazanan e-ticaret devi henüz resmi olarak açıklanmadı. Birçoğu Amazon’un bu ürünle Meta dünyasıyla rekabet edeceğine inanıyor.

Son zamanlarda, Amazon’un metaverse dünyasına sızmak için “yüksek gizli” sanal gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Ancak şirketin AR/VR’ye yoğun bir şekilde yatırım yaptığı ve Meta’yı şaşırtacağı öğrenildi.

Amazon, AR/VR ürünleriyle Metaverse’e katılıyor

Amazon’un AR / VR ürünleri için kiralamak istediği roller arasında bilgisayar mühendisi, tasarımcı, program ve ürün müdürü, araştırmacı gibi çeşitli yönetim pozisyonları yer alıyor. Bu, şirketin güçlü bir ekiple bir metaverse oluşturacağına dair iddialarını doğruluyor.

Amazon’un gözlüğünün tasarımı nasıl olacağı veya AI destekli Echo Smart Assistant serisinin bir parçası olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak bu, şirketinin geleceğini meta veriye bağlayan Mark Zuckerberg için büyük bir zorluk teşkil edecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Meta ya da eski adıyla Facebook, metaverse dünyasının en büyük yatırım şirketlerinden biridir. 2014 yılında VR Oculus’u satan şirket, yeni Meta Quest VR gözlüklerini adlandırdı ve meta-evren projeleri için 8 milyar dolar bütçe ayırdı.

Artık Amazon Sumerian İle Herkes VR/AR Uygulaması Yapabilecek!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geleceğin insanlarının hayatlarının çoğunu bu sanal dünyada geçireceğine inandığını söylüyor. Bir röportajda “Metaverse bir yer değil, hayatımızı ve zamanımızı geçireceğimiz ilk öncelik” dedi.

Protokol’de yayınlanan yeni bir rapora göre Amazon, henüz duyurulmamış Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) ürünü üzerinde çalışacak yeni çalışanlar arıyor. Amazon ayrıca Artırılmış Gerçeklik (XR) ürünü üzerinde çalışacak bilim adamları, stilistler ve araştırmacılar arıyor.

Amazon’un Echo Frames adlı akıllı gözlüğü var ancak bu gözlükler AR/VR’yi desteklemiyor. Ancak şirket neredeyse on yıl önce eğlence gözlükleri için patent başvurusunda bulundu ve bu patentlerle ne yapılabileceği belirsiz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir