Alışveriş dünyasının lider ismi Amazon, bugün Clubhouse benzeri müzik odaklı AMP uygulaması ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bir dönem sık sık adından söz ettiren popüler uygulamalardan biri olan Clubhouse, bugün Twitter Spaces ve Spotify Greenroom gibi benzer uygulamaların ardından bir rakip daha kazandı. Bugün bu alanda da yerini alan  Amazon, AMP ile Clubhouse’a benzer yapıyı müzik ile birleştirdi. İçerisinde lisanslı alınan milyonlarca şarkının yer aldığı bu uygulama, kişilerin bu müzikler ile beraber temelde kendi radyo programlarını ya da DJ şovlarını gerçekleştirmesi mümkün kılınıyor. 

15 2

Takip / takipçi sistemine sahip olan bu uygulama, hazırlanan şovlara farklı kişilerin sesli olarak katılım göstermesi için de basit bir altyapı özelliğine sahiptir. AMP için “takipçileriniz ile canlı olarak müzik dinleyin” açıklamasında bulunan Amazon, içerikleri daha önceden planlamak adına çalışma listesi dahil olmak üzere bazı araçları da kanal sahiplerine sunuluyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre AMP ilk olarak iOS cihazlar için AMD merkezli olarak kullanıma sunuyor. 

OPPO Find X5 Pro Dimensity Versiyonu AnTuTu’da görüldü

Söz konusu bu servisin daha sonra Android için de sunulacağı ve ilk testlerin yapılmasının ardından ise küresel olarak kullanıma sunulacağı dile getiriliyor. Platformu kullanmak için Amazon hesabına gerek olmayan AMP, herhangi bir ücrete de sahip değildir. Clubhouse, en son kişilerin de eklendiği sohbet gruplarına yazı ile dahil olabilmesine imkan tanımasıyla ses getirmiştir. Bazı diğer servislerdeki gibi toplu sohbetlere sesli olarak katılmak istemeyen kişiler, sesli odalarda yazışarak da iletişim kurabilirler. Temel olarak sesli sohbet özelliği üzerine kurulan Clubhouse uygulamasının bu hamlesini oldukça garip bulanlar da bulunuyor. Fakat bu özellik uzun bir zamandır kullanıcılar tarafından da talep ediliyordu. Çünkü kişiler gerçekten her zaman mikrofonlarını açarak bir sohbete katılabilir durumda olmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir