Akıllı hoparlör sektöründe uzun zamandan beri ciddi bir hakimiyeti bulunan Amazon, yapılan son pazar araştırmasında da zirvede yer aldı. Küresel bileşen sıkıntısı, elektronik sektörünün her alanını etkiledi. Pazar ile ilgili yapılan yeni bir araştırma Strategy Analytics’ten geldi.

Akıllı hoparlör sektörü ile ilgili yapılan araştırmada sektördeki satışların bir önceki yıla göre %10 oranında artış kaydettiği ve böylece 39.3 milyona ulaştığı belirtildi. İkinci çeyrekteki 39 milyon satışın 3. çeyrek itibarı ile 39.3 milyon ile geçmesi, sektördeki büyüme rakamlarında olumlu işaretler verdi. Şirket tarafından yapılan araştırmada ikinci çeyrekte olduğu gibi 3. çeyrekte de Amazon’un akıllı hoparlörler pazarında favori marka olduğu ortaya koyuldu. Amazon’un ilk sırada yer aldığı sektörde Amazon’u takip eden şirketler ise Google, Baidu, Alibaba ve Apple.

10.4 milyon cihaz sattı

Amazon’un çeyrek dahilinde 10.4 milyon cihaz satışı gerçekleştirdiği belirtildi. Google 8.1 milyon, Baidu 5.4 milyon, Alibaba ise 4.3 milyonluk cihaz satışı yaptı. Sektörde özellikle Apple’ın gerçekleştirdiği çıkış dikkat çekiyor. Zira 2020 yılı rakamlarına göre satışlarını %92 oranında artırmayı başaran Apple, bu artış ile 4 milyon cihaz satmayı başardı.

Akıllı Ev Baş Endüstri Analisti Jack Narcotta raporda sektördeki son durumu değerlendirdi. “Küresel akıllı hoparlör ve akıllı ekran pazarında 2021’in ilk yarısı, satıcıların 2020’den itibaren bastırılmış talepten yararlanarak dönüş yapmasını sağladı. Nakliye ve lojistik zorluklar, bileşen eksiklikleri ve 2021’in ikinci yarısında COVID-19 virüsünün delta ve omicron varyantları pazarda ağır basıyor. Muhtemelen bu pazarın büyümesi en az 2023 yılına kadar COVID öncesi seviyelere geri dönmeyecek.”

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir