Son zamanlarda Meta’nın ve Twitter’ın çalışanlarıyla ilgili birçok düzenleme yaptığına şahit olduk. Görünüşe göre aynı hamle yakında Amazon’dan da gelecek.

Reuters tarafından aktarıldığı üzere şirketten bir isim, Amazon’un bir dizi büyük işten çıkarmaya hazırlandığını açıkladı. Şirket içinden kaynak Reuters’e İsminin açıklanmaması koşuluyla şirketin bu hafta binlerce işçiyi işten çıkaracağını söyledi. İşten çıkarmaların 10 bine çıkacağı söyleniyor. İşsiz sayısı bu sayıya ulaşırsa bu şirketin iş gücünün yaklaşık %3’ünün kaybedileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda bu alanda en büyük işten çıkarma olacak. Kaynağa göre ‘Amazon’daki işletmeler önceliklerini kontrol ettikçe kesin sayı değişebilir.

Reuters’e göre bir kaynak Amazon’daki işten çıkarmalara mevcut belirsiz makroekonomik ortamın neden olduğunu söyledi. Gelişme, Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın ana şirketi Meta’nın 13.000 işçiyi işten çıkarmasından bir hafta sonra geldi.

Amazon, 1 trilyon dolar değer kaybeden ilk şirket oldu!

Küresel işten çıkarma devam ediyor

Elon Musk birkaç hafta önce Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketin tam zamanlı çalışanlarının yarısını işten çıkarmıştı. Musk’ın bununla da kalmayacağı bu hafta şirketin sözleşmeli çalışanlarının yaklaşık %80’ini işten çıkardığı bildirildi. Bu iki işten çıkarma ardından Twitter’ın çalışan sayısı yaklaşık 13.000’lerden 5.000’in altına düştü. Apple bile şu anda işe alımları yavaşlattığını kabul ediyor, ancak şirket herhangi bir işten çıkarma duyurusunda yapmadı.

Bu işten çıkarmaların gelecekte de devam edip etmeyeceği kesin değil ama dünya çapında ekonomik sorunlar yaşayan teknoloji sektöründen en çok çalışanlar etkilendiği görünüyor. Bu da küresel ekonominin günden güne kötüleştiğinin bir göstergesi. Bazı analistler bu pandemi döneminde şirketlerin aldığı ekonomik darbelerden olduğunu düşünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir