Amazon, Covid-19 ile başlayan değer kaybına devam ediyor. Şirket, 1 trilyon değer kaybeden ilk şirket olarak tarihe geçti.

ABD’nin en büyük şirketlerinden birisi olan Amazon’da değer kaybı sürüyor. Özellikle pandemi dönemi ile düşüş yaşayan şirket, totalde 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti.

Amazon’un Türkiye’deki lojistik üssü açıldı

Amazon piyasa değeri

Amazon’un piyasa değeri yaz aylarında tarihi seviyelere ulaştı. 1.88 trilyon dolarlık gelir, Amazon’un şirket tarihindeki en yüksek seviye oldu. Ancak halka açık olan şirket yaşadığı değer kaybı nedeniyle şu anda zorlu bir süreçten geçiyor. Dünyanın en büyük 5 teknoloji şirketinde de benzer bir trend var. 3 trilyon dolar seviyelerine ulaşan Apple dahi şu anda 2.15 trilyon dolar seviyelerinde. Microsoft ve Google gibi pek çok şirket de çalkantılı bir süreç yaşıyor. 5 şirkette yaşanan değer kayıplarının reel karşılaştırılmasında ise Türkiye’nin gayri safi yurt içi hasılalarının toplamından daha fazla olması dikkat çekici.

1 trilyon değer kaybı sonrasında 878 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Amazon, bu değeri ile dünyanın en değerli şirketleri listesinde 4. sırada yer alıyordu.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir