Amazfit tarafından yapılan tanıtımlarda giyilebilir yeni cihazlar açıklandı. Yeni modeller, Türkiye pazarında da satış sunuldu. Tanıtımda şirketin giyilebilir cihazlarla ilgili Pazar değerlendirilmesine de yer verildi.

Açıklamalara göre Amazfit,2021 yılının ilk 9 ayında, 27,8 milyon cihaz satışı gerçekleştirdi. Yakalanan bu yüksek satış başarısı sayesinde sektörde üçüncülüğe yükseldi. Küresel akıllı saat pazarında etkinliğini arttıran şirket, Amazfit modelleriyle dikkat çekmeye devam etti. Konuyla ilgili değerlendirme ise Amazfit Türkiye Ülke Müdürü Murat Sungur Özkan’dan geldi.

%324’lük bir satış artışı yakalandı

Müdür Özkan tarafından yapılan açıklamalarda,”2021 yılı şirketimiz için büyüme yılı oldu. Amazfit olarak 2021 yılının sadece 3. çeyreğinde dünya genelinde 9,9 milyon akıllı saat sevkiyatına imza attık. 2021 yılında pandemi kapsamında dünya genelinde olduğu gibi Türkiye pazarında da büyük oranda talep artışını gözlemledik. Bu doğrultuda son bir yıl içerisinde Türkiye’ye olan akıllı saat sevkiyatında %324’lük rekor bir artış kaydettik. Pandemi sona erse de teknoloji sektörü çip kriziyle mücadele etmeye devam edecek gibi gözüküyor. Bu noktada yeni telefonlar, akıllı saatler, tabletler hatta otomobillerin üretimi büyük oranda kısıtlanmaya devam edecek. Bu sorun artık teknoloji devlerinin değil, ülkelerin yüzleşmesi gereken bir sorun. Ancak teknolojik ürünlerin üretiminin daraldığı bir dönemde kendi çip üretimini yapabilen, Huangshan 2S olarak adlandırdığımız yeni nesil çipler üreten bir şirket olarak biz böyle bir kısıtlamaya gitmeyeceğiz. Huangshan 2S çipimiz, endüstrinin ilk çift çekirdekli RISC-V giyilebilir çipi olma özelliğini de taşıyor. Tüketicinin talebini karşılamak için gerekli tüm üretimi yapacak güçteyiz” denildi.

Amazfit, GTR 3, GTS 3, Neo ve Bip U modelleri tanıtıldı

Sektörel olarak yapılan Sektörle değerlendirme sonrasında Türkiye pazarında da satılacak Amazfit, GTR 3, GTS 3, Neo ve Bip U modelleri tanıtıldı. Tanıtımda, Zepp OS işletim sistemiyle desteklendiği görülen modeller, piyasadaki modellerde yer alan benzer özelliklere sahip. Sağlık ve fitness alanında takip ve kontrol sağlayacak olan serilerde en gözde model ise Amazfit GTR 3 Pro oldu. 1,45 inçlik AMOLED ekran ile desteklenen model, tam bir pil ile 12 gün kesintisiz kullanım sunuyor. Batarya kapasitesi ise 450 mAh.

Yeni modellerin Türkiye satış fiyatı ise şöyle;

  • Amazfit GTR 3 Pro Brown Leather – 2.499,00 TL
  • Amazfit GTR 3 Pro Infinite Siyah – 2.499,00 TL
  • Amazfit Band 5 – 399 TL
  • Amazfit Bip U Pro – 899,00 TL
  • Amazfit GTR 2 – 2.199 TL
  • Amazfit GTR 3 – 2.999 TL

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir