Vücut sağlık takibi konusunda yeni bir ürün daha tanıtıldı. Amazfit’in yeni ürünü vücut kompozisyon matıyla tanıtıldı.

Giyilebilir cihazlar, kullanıcıların sağlık takibinin yapılmasını kolaylaştırdığı gibi yeni ürünler bu durumu daha da ileri seviyeye taşıyor. Bunlara bir örnek vücut kompozisyon matı ile Amazfit’ten geldi. Amazfit’in yaptığı tanıtımda, akıllı saatler ile entegre bir şekilde çalışabilen matın geliştirildiği ve kullanıcıların sağlık takibini daha kolay bir şekilde yapabileceği belirtildi.

Amazfit Vücut Kompozisyon Matıyla Sağlık Takibini Geliştiriyor
Amazfit Vücut Kompozisyon Matıyla Sağlık Takibini Geliştiriyor

Amazfit’in Yeni Modeli Neler Sunuyor?

Vücut kompozisyon matı ile sağlık takibine odaklanan Amazfit, alanınca öncülerden birisi. Yeni ürünün temel hedefi ise tüm vücut kontrollerinin yapılabilmesi. Bioelektrik empedans analizi (BIA) teknolojisinin kullanıldığı ürün, vücut için zararlı olmayan elektrik akımlarını kullanarak vücudu analiz ediyor. Bu analiz sayesinde ise vücutta pek çok veri elde edilebiliyor. Yapılan açıklamalara göre yeni mat, başlangıç aşamasında 8 kritik kontrolü yapıyor. Bu kontroller ise şöyle;

  1. Vücut yağ oranı
  2. Kas kütlesi
  3. Kemik kütlesi
  4. Vücut kitle indeksi
  5. İskelet kası
  6. Su oranı seviyesi
  7. Protein seviyeleri ölçümü
  8. Bazal metabolizma hızı takibi

Mat sayesinde vücut genelinde tarama yapabilen Amazfit, bu yeni teknolojinin öncü olacağına ve benzer teknolojilerin gelişiminde de örnek teşkil edeceğine inanıyor. Alt ve üst vücut ölçümlerini yapabilen mat, akıllı saatler ile entegre çalıştığından dolayı verilerin kaydedilmesini sağlıyor. Kilo verme, spor yapma gibi pek çok alanda çalışma yapacak kullanıcılar, periyodik olarak yapılacak kontroller sayesinde de gelişimini takip edebilecek. Üstelik ürünün fiyatı yurt dışında 39,90 euro gibi düşük bir etiketle satışa sunulacak. Başlangıç aşamasında sadece Fransa ve İtalya’da satılacak ürünün gelecekte nasıl bir süreç takip edeceği, hangi pazarlarda yer alacağı ise henüz açıklanmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir