Almanya, Kaspersky Lab ürünlerini kullanan kişilerden endişe duyduğunu söyledi. AB üye ülkeleri, Rusya’nın Kaspersky’yi destekleyebileceğine inanıyor.

Alman bilgisayar ve iletişim güvenlik kurumu, Kaspersky antivirüs yazılımı kullanıcılarına bir uyarı yayınladı. Ajans, alternatifleri bulmak için Rusya merkezli Kaspersky kullanan kişilere tavsiyede bulundu.

Alman Federal Bilgi Güvenliği Ofisi’nden (BSI) gelen son uyarı notu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken Kaspersky’yi müşterilere zarar vermekle suçlamadı ama NATO ve Almanya düşmanlığından bahsetti.

AB, Kaspersky için çok endişeli olduğunu açıkladı

Güvenlik şirketinin kurucusu Eugene Kaspersky, Rusya hükümetinden bağımsız çalıştığı için Almanya’dan gelen bu suçlamaları reddetti. Kurucu ayrıca Mart ayı başlarında bir tweet’te Ukrayna’nın işgaline açıkça baktığını söyledi. Almanya’nın uyarısı, ABD hükümetini Kaspersky Lab ürünlerini federal kurumlardan yasaklamaya çağıran endişelerin devamı niteliğinde.

Almanya Federal İstihbarat Servisi, güvenlik çıkarları olan şirketlerin teknoloji ürünlerini yabancı hükümetlerin kontrolü altına girme olasılığına dahil olduğunu söyledi. Almanya’ya göre, hükümet yetkilileri ve altyapı operatörleri özellikle risk altında.

Kaspersky Lab’dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri

“Rus teknoloji şirketi (Kaspersky dahil), saldırgan operasyonlar gerçekleştirebilir, hedef sistemlere saldırmaya zorlanabilir. Bir siber operasyonun kurbanı olarak bilgisi dışında casusluk yapabilir veya kendi müşterilerine saldırması için kötüye kullanılabilir. ”

Kaspersky’nin yazılarına göre, müşterinin güvenliğe bağlılığını göstermek için belirli adımlar atıldı. Şirket, 2020’de tüm veri işlemlerini Rusya’dan İsviçre’ye taşıdığını söyledi. Ayrıca, kodu doğrulamak için Kanada ve Avrupa dahil olmak üzere bazı bölgelerde “Şeffaflık Merkezleri” kurmuştu.

“Bu kararın, BSI ile ve Avrupa genelinde savunduğumuz Kaspersky ürünlerinin teknik değerlendirmesine dayanmadığına, bunun yerine siyasi gerekçelerle verildiğine inanıyoruz. Ortaklarımıza ve müşterilerimize ürünlerimizin kalitesi ve bütünlüğü konusunda güvence vermeye devam edeceğiz. Kararına açıklık getirmek ve düzenleyicilerin endişelerini gidermek için BSI ile birlikte çalışacağız.”

İddialar Almanya’dan gelse de Kaspersky Lab’ın geniş bir pazarda siber tehditleri araştırdığı söylenebilir. Şirket ayrıca Rusya’nın elverişsiz ülkelerinden analistleri işe alıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce Kaspersky bu durumda nasıl bir hamle yapmalı? Konuyla ilgili görüşlerinizi ve önerilerinizi bizimle yorumlar bölümünden paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir