Alibaba, Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Peki bu yatırım ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve potansiyeli yabancı yatırımcıların ilgisini oldukça çekmekte. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Elon Musk arasında gerçekleşmiş olan görüşmenin ardından bugün de Alibaba’nın Türkiye’ye yapacağı yatırımın detayları ortaya çıktı. 

Alibaba yatırım yapacak!
Alibaba

Alibaba, Trendyol üzerinden Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapacak!

Bloomberg’in haberine göre, Trendyol’un ana ortağı olan Çinli e-ticaret devi Alibaba, Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Şirket tarafından yapılmış olan açıklamaya göre Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada “Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına inandıklarını ve bu nedenle Trendyol üzerinden bugüne kadar 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını” ifade etti. Ayrıca Alibaba Group Holding Ltd. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bu görüşme sonrası Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını da bildirdi. Bu yatırım ile birlikte Türkiye’nin Trendyol ile birlikte dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından ve e-ihracat ülkelerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Evans, Alibaba’nın Türkiye’den çok umutlu olduğunu da vurguladı. Ayrıca Türk Ticaret Bakanlığı da e-ticaret üzerindeki işlem artışına dikkat çekti. Yapılan açıklama ile Türkiye’nin e-ticaret hacminin geçen yıla göre yüzde 109 oranında arttığı belirtildi. Bununla birlikte Türkiye’de yapılan tüm alışveriş işlemlerinin yaklaşık yüzde 20’sinin internet üzerinden gerçekleştiği de belirtildi.

Evans açıklamanın devamında yatırım planından ve sürecinden bahsetmedi. Fakat toplam yatırımın 2 milyar dolar seviyesinde olacağını ve Türkiye’nin potansiyelinden de çok umutlu olduklarını belirtti. İlerleyen süreçlerde Trendyol markasını birçok farklı e-ticaret sahasında görmemiz oldukça mümkün. Giderek Alibaba markasına benzer satış stratejisinde daha fazla yol alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir