Bu içerik “Algoritma nasıl öğrenilir ” sorusunu cevaplar ve algoritmanın gerçek hayattaki önemini konu alır.

Algoritma nasıl öğrenilir ?

Algoritmanın nasıl öğrenileceğinden önce algoritmanın ne olduğuna değinelim. Algoritma genellikle bilgisayar bilimleri ile alakalı gibi görünsede  aslında hayatın her alanında kullanılabilecek bir kavramdır. Algoritma  bir başlangıcı ve bitişi olan,  bir problemin çözümü için kullanılan sıralı mantıksal adımlar bütünüdür.  Algoritma sonsuz döngüye girmez, girmemelidir. Aksi takdirde adı algoritma olmaz. 

Peki algoritma neden öğrenilmelidir? Planlı ve adım adım çalışmak biri işi en iyi şekilde tamamlamak için büyük bir yetkinliktir. Problem ne kadar karmaşık olursa olsun doğru algoritma ile rahat bir şekilde çözüme kavuşturulabilir. Bir işi yapmaya başlamadan önce nasıl yapacağınızı düşünmediyseniz sonucun hüsran olması beklenen bir durum olur.
Algoritmayı öğrenmek  için akış diyagramlarına aşina olmanız gerekmektedir. Akış diyagramları çeşitli geometrik şekillerin algoritma oluşturulabilmesi için çeşitli anlamlar yüklenmiş halidir. Bir kaç örnek verecek olursak, eşkenar dörtgen karar, dikdörtgen işlem, altıgen döngüyü ifade etmektedir. Algoritma öğrenmek için ilk adımda basit problemlerin çözümü için algoritmalar üretmeye çalışabilirsiniz. Bir problem için sayısız algoritma üretilebilir.

Yapacağınız basit işlemleri içerisinde karar  işlem ve çıktı yapıları olan bir planlama ile yapmaya çalışın. Su içme işlemini örnek verecek olursak eğer bardak boş ise su doldurmanız gerekmektedir , eğer bardak dolu ise su doldurmadan devam edersiniz, burada bardağın durumuna göre bir karar yapısı çalıştırdınız. Basit işlemleri bu şekilde benzetmelerle algoritmalar haline getirince, adım adım daha karmaşık işler içinde  çok daha tutarlı  planlamalar elde edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir