Google yeni hamlesiyle kullanıcılara verdiği önemi gözler önüne seriyor. Uygulama mağazasında uygulama satın alanlar için sadakat programı başlatan şirket artık satın almalarla kullanıcıların puan kazanmasını sağlayacak. Play Points adı verilen bu sistemle kullanıcılar 1 dolarlık harcamaları başına ödül puan kazanacak. 

Son dönemlerde yenilik haberleriyle oldukça gündemde olan Google’dan bir yenilik haberi de şirketin uygulama mağazası olan Play Store’dan geldi. Uygulama mağazasında pek çok farklı ücretli ve ücretsiz uygulama ya ev sahipliği yapan Google satın almalarda App Store’un yarısında kalıyordu. Bu durumun yadsınamaz nedenlerinden biri de uygulamaların Play Store’da ücretsiz seçeneklerinin daha fazla bulunması. Bu noktada kullanıcıları satın almaya teşvik etmek isteyen Google ise Play Points devrini başlatıyor. 

Play Points nedir? 

aldiginiz her icerik icin google play puanlari kazanacaksiniz 1 1572937322

Sistem güncellemesini Play Store ile güncelleme dönemi başladı

Google’ın geçtiğimiz sene Japonya’da deneme sürecine başlattığı Play Points programı global pazara çıkıyor. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanacak olan program ileryen dönemlerde diğer ülkelere de yayılacak. Play Poitns sayesinde kullanıcılar satın aldıkları her uygulama için puan kazanabilecek. 

Uygulama mağazasında yeni bir devrin başlangıcını resmileştiren Google, Play Sotre’da bulunan ücretli uygulamalar, uygulama içi abonelikler ve satın almalar için kullanıcılarına puan verecek. Üstelik Play Store’un haftalık öne çıkan uygulamaları ve promosyonları da bu puan sistemine dahil olacak. Kullanıcılar her bir dolar karşılığında puan kazanacak. Yani buda demek oluyor ki harcanan rakam yükseldikçe kazanılan puan da yükselecek. 

Play Points 4 evreden oluşuyor. Premium adı verilen en üst seviyede kullanıcılar harcadıkları her 1 dolar için 1.4 puan kazanabiliyor ve kazandığı bu puanları da iselerse Google Play kredilerine dönüştürebiliyor, isterlerse de sivil toplum örgütlerine bağışlayabiliyorlar. 

Google’ın yeni duyurduğu sistem kullanıcıları teşvik etmek için düzenlenen bir sistem gibi görünse de, Play Points’te aslında sürekli alıma dayalı bir mantık var. 4 evreden oluşan sistemde kullanıcıların en üst seviyeye yükselmesi için Google Play’den sık sık uygulama satın alıyor ya da uygulama içi satın alımlarının fazla olması gerekiyor. Ancak bu sistemde kullanıcıların canını sıkacak olan nokta alım yapmaları azaldıkça seviyelerinin de düşmeye başlayacak olması. Yani Play Points’te Premium’a yükselirseniz bunu koruyabilmek için sürekli olarak uygulama ve uygulama içi satın alama işlemlerinde bulunmanız gerekiyor. Global pazara ABD’den giriş yapan bu sistemin gelecek sene daha çok ülkede kullanıma açılması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir