Sistem güncellemesini Play Store ile güncelleme dönemi başladı - Haberler - indir.com

Sistem güncellemesini Play Store ile güncelleme dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 19:31:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Geçtiğimiz haftalarda kaynak kodlarında sistem güncellemelerini Play Store ile yapılacağını açığa veren Play Store, yeni güncelleme şeklini Pixel telefonlarında denemeye başladı.

Firmaların güncelleme sözü vermesi ama bir türlü güncelleme getirmemesi nedeniyle Google yeni bir çözüm üretti. Google yeni sürümünü öne sürmesine rağmen bir çok Android cihaz hala geçtiğimiz yılın Android güncellemelerini alamıyor olabiliyor. Project Treble gibi farklı çözümler üreten Google, geçtiğimiz hafta güncelleme konusuna yeni bir çözüm getiriyor. 

Google Play Store, güvenliği arttırıyorGoogle Play Store, güvenliği arttırıyor

Geçtiğimiz haftalarda yazdığımız haberde Google artık güncellemeleri Play Store aracılığıyla yayınlayacağını açıklarken Pixel telefonlarında bunu denedi.

Pixel telefonları güncellemelerini Play Store üzerinden alıyor!

Android işletim sisteminin gelecek sürümü Android Q beta sürecine başladı. Pixel telefon kullanıcıları, Android Q sürümünün Beta 2 versiyonu ile birlikte bu güncelleme yeniliğini deneyebiliyor. Google Play Store tarafından gelen bildirimle güncelleme alacaklarını fark eden kullanıcılar, bu bildirim sistem güncellemesi indirme seçeneğini sunuyor. Gerekli indirme işlemlerini kolay bir şekilde yapan Google Play Store, indirmenin ardından telefonu otomatik olarak yeniden başlatıyor ve güncelleme işlemini tamamlıyor.

Yapılan bu güncellemede derleme numarasının bile değişmediğini söyleyen kullanıcılar, yeni özellikler de gelmediğini söyleyerek bu güncellemenin Play Store üzerinden yapılacak güncelleme özelliğini denediğini söyleyebiliriz. Google bunun gibi güncellemeler ile birlikte kullanıcıları yeni güncelleme sistemine hazırlıyor.


Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!

PAYLAŞ