Akıllı telefonlarda sıvıların teması, kullanıcıları endişelendiren durumlardan biridir. Binlerce liralık cihazınızın artık uygun uygulamalarla kullanılamayacağına inanılan bu durumu ortadan kaldırmak gerekiyor.

MacBook’a sıvı dökülürse ne yapmalı?

Pekçok kullanıcının hafife aldığı bu durum cihazlarda büyük sorunlara yer açabiliyor. Bu nedenle cihazınız sıvıyla temas ettikten sonra evdeki geçici çözümlere başvurmamanızı ve cihazınızı yetkili servise götürmenizi öneririz.

Telefonum sıvı ile temas ederse ne yapmalıyım?

Akıllı telefonunuz suya düştüğünde, üzerine su döktüğünde veya başka sıvılarla temas ettiğinde çok dikkatli olmalısınız. Hatalı uygulamaların geri dönüşü olmayan sorunlara yol açtığı bilindiği için iletişime geçtikten sonra aşağıdaki adımları uygulamanızı öneririz.

  • Sıvıyı açtıktan hemen sonra cihazı kapatmalısınız,
  • Cihazınızı kapattıktan sonra tekrar açmamalı ve kuru kabul etmelisiniz,
  • Cihazınız açıldığında pilini, SD kartını ve SIM kartını çıkarmalısınız.
  • Şarj cihazına akıllı cihaz bağlamamalısınız,
  • Telefon yumuşak bir havlu ve bezle silinmelidir.

Telefonun suya düşmesi ardından yapmamanız gerekenler

Akıllı cihazın sıvılarla temas ettikten sonra kuruması önemlidir. Ancak bazı yanlış uygulamalar kurutucuya daha ciddi zararlar verebilir. Akıllı telefonunuz sıvı ile temas ettiyse bu uygulamalardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Telefonu açmayın. Çünkü cihazınızdaki sıvının kısa devreye neden olması ve cihazı çalışmaz hale getirmesi muhtemeldir. Cihazın sıvıyla temas etmesi durumunda telefonu pirinçte tutmak birçok kullanıcının tercih ettiği seçenek olarak kabul edilir. Ancak pirincin cihazdaki suyu tamamen emmesi mümkün değildir. Ayrıca üniteye toz ve nişasta girme olasılığı daha ciddi sorunlara yol açacaktır.

Akıllı cihazların sıvı ile temas ettikten sonra saç kurutma makinesi ile kurutulması ciddi sorunlara neden olan bir faktördür. Telefonunuzu asla saç kurutma makinesiyle kurutmaya çalışmayın çünkü bu, aşırı ısınmasına ve elektrik sorunlarına neden olur.

Doğru uygulamaların cihazınızı kurtaracağını ve büyük bir masrafı ortadan kaldıracağını bilmelisiniz. Aksi takdirde karşılaştığınız problemlerin geri dönüşü olmayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir