Apple kullanıcılarının en çok korktuğu durumlardan biri MacBook’lara sıvı teması olması. Su, çay, kahve gibi sıvı herhangi bir öğenin dökülmesi karşısında oluşan şikayetler kimi zaman herhangi bir arızaya neden olmaksızın kimi zamanda bilgisayar açılmıyor, ekran görüntüsü gelmiyor, klavyede yazı yazılmıyor, trackpad çalışmıyor gibi önemli sorunlara sebep olabilir. Hatta MacBook’a su, çay, kahve, kola dökülmesi bir sorun yaratır mı sorularının cevabı o kadar geniştir ki bir bardak içecek hiç bir zaman zarar vermezken bir damla bile sorun çıkarabilir. MacBook’lar su geçirmezlik konusunda pek de iddialı cihazlar değildir. Sıvı temasına dayanıklı olan modeller var ancak su geçirmez MacBook bambaşka bir durumdur. Su geçirmezlik kavramı suyun altında dahi kullanabilmeyi gerektirir kadar iddialı bir durumdur. 

MacBook cihazlara sıvı teması herhangi bir durum karşısına olabilir, sadece üzerine sıvı dökülmesi şart değildir. Havuza düşme, denize girme, yağmurda ıslanma ve buna benzer daha birçok durum yaşanabilir. Yanı sıvı teması durumu geniş ölçekli bir durumdur. Sıvı teması olması halinde ilk zamanlar sorun olmasa bile ilerleyen dönemlerde sorun yaşanması muhtemel durumların başında gelir. Su, çay ve kahvenin oksitlendirici etkisi zaman içerisinde kendisini gösterebiliyor. MacBook sıvı teması ve onarımı, ücreti gibi konular hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

MacBook’a su, çay, kahve, kola döküldü

MacBook sıvı teması olması halinde garantiye girer mi yoksa garanti dışı mı kalır sorusu asla bilinen bir durum değildir. Sıvı teması olması halinde siz gerekli temizlikleri yapsanız dahi içine sızan su kendini ele verir. Aralardan giren sıvıyı siz dışarıdan çıkarsanız da içeride kalan sıvı anakart arızası, entegre bozulması, ses gitti, klavye basmıyor, mikrofon çalışmıyor, bazı tuşlar yazmıyor gibi çeşitli sorunların yaşanmasına sebep olur. yani her türü sıvı teması halinde cihaz garanti kapsamı dışına çıkar. Onarım fiyatı, parça ücreti ve tamir bedeli gibi durumlar sonucunda farklılaşabilir. MacBook’a su, çay, kahve, kola döküldü gibi durumlarda hemen yapmanız gereken işlemler hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

MacBook’a sıvı teması olması halinde ilk olarak çok hızlı bir şekilde bilgisayarın güç tuşunu kapatın ve fişi prizden çıkarın. Adaptörü ve bilgisayarın gövdesinden ayırın. Bu sayede kasa içi elektrik iletimini önemli şekilde azaltmış olacak ve ilk etapta yaşanacak olan kısa devre sorunlarını engellemiş olursunuz. Bunun ardından ise takılı olan klavye, fare, harici disk, USB bellek gibi ek donanımları sökün ve cihazı ters çevirmeye tamamen hazır hale getirin. Eğer hızlı sökülebiliyorsa pili de hemen çıkarın. Tüm bu saydığımız işlemleri mümkün olduğunca hızlı yapmanızda fayda vardır.

Islanan MacBook’u kurutma

Sıvı teması olan MacBook nasıl kurutulur, hızlı kurutma işe yarar mı, saç kurutması yöntemi, pirinç ile sıvı teması tamiri gibi değinilmesi gereken birçok nokta var. Düz bir alana havlu serin ve bilgisayarı tamamen ters çevirin. Eğer bilgisayar tam olarak açılmaya müsait değilse ekran kısmını masanın kenarından aktarabilirsiniz. Bilgisayarı tamamen açmak suyun bir alan yüklenmesini engeller. Klavye içerisinde giren sıvıyı bu şekilde çıkarmak mümkündür ancak yaşanacak kötü durumlara da hazırlıklı olmak gerekir. Kalorifer veya ısıtıcı varsa bu gibi bir alanda da kuruma sağlayabilirsiniz. Saç kurutma makinesi kullanmak yüksek sıcaklık olması sebebiyle kasada çeşitli bozulmalara sebep olabilir. 

Islanan MacBook sıvı teması tamiri

Islanan veya sıvı teması gören MacBook için tamir ücreti elbette ki teknisyenin arıza tespitinin ardından söylenebilir. En uygun fiyat ve en ucuz yedek parçalar piyasadan da temin edilebilir durumdadır. Apple ürünlerinin parçaları halihazırda oldukça maliyetlidir. Bu sebeple çıkma, ikinci el veya muadil parçalarla sıvı teması halinde zarar göre MacBook’u çok daha kolay bir şekilde tamir edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir