İşlemci pazarının yüzde 95’lik kısmına sahip olan ARM, fiyatlandırma politikasında değişiklik yapmaya odaklanıyor. 

ARM, milyonlarca akıllı telefonun temel istemci bileşenlerin tasarımlarından sorumlu bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İşlemci pazarının yüzde 95’lik kısmını elinde tutan İngiltere merkezli şirket, çip tasarımı konusunda ücretlendirme politikasını değiştirmeye yönelik hareket ediyor. 

akilli telefon satislarinda inanilmaz bir dusus yasaniyor 1

ARM işlemcilere zam geliyor

Genel olarak sunulan bilgilere bakmak gerekirse ARM işlemciler telif hakkı sistemi üzerinde değişiklik yapmak istiyor. Şu ana kadar üretmiş olduğu çiplere göre bir değerleme yapan şirket, bundan sonraki dönem içerisinde cihaz değerine bağlı bir fiyatlandırma politikasını benimsemeyi planlıyor. Şirket bu sayede gelirini önemli düzeyde artıracağını düşünüyor. Aynı zamanda ABD’De borsaya açılması ile beraber 8 milyar dolarlık bir kaynak oluşturma hedefi bulunuyor. ARM, telefon odaklı fiyat stratejisine geçiş yaparak çip tasarımlarından daha geniş çaplı bir gelir sağlayabilir. Buna göre ise özellikle de yüksek fiyatlı akıllı cep telefonlardan elde edilen gelirin önemli düzeyde artış göstermesi bekleniyor. ARM’nin her işlemci tasarımı için tutarı artırmasıyla beraber akıllı cep telefon fiyatlarının da yükseliş yaşanabilir. 

Qualcomm, MediaTek, Unisoc, Samsung ve Xiaomi gibi dev isimlere de konu hakkında bilgi verildiği aktarıldı. İşlemci pazarında önemli bir yere sahip olan ARM’nin bu şekilde bir değişiklik yapmasına markalar ne gibi  tepki gösterecek merak ediliyor. Pek çok üretici, cep telefonlarında Qualcomm ve MediaTek imzalı işlemleri kullanıyor. Bu işlemcilerin maliyetlerinin artması telefon fiyatlarına da olumsuz bir şekilde yansıyacak gibi gözüküyor. Şirketler, ARM’nin bu çip politikasının ardından kendi çiplerini üretmeye başlayabilirler. ARM’nin fiyatlandırma konusunda hazırladığı yeni politikası akıllı cep telefon piyasasında önemli bir etki yaratacak gibi tahmin ediliyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır, yakın zamanda yeni bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

ARM

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir