Akıllı cihazınız kapalı olduğunda kimin aradığını öğrenmek istediğinizde Turkcell, Türk Telekom ve Vodefone adlı operatörlerde aylık ücretlendirme ile kimin aradığını görmeniz mümkündür. Tahmin edeceğiniz üzere cep telefonunuz kapalıyken ya da kapatmak zorunda kaldığınızda önemli bir arama gelmiş olma ihtimali söz konusudur. Bu gibi durumlar sizi zaman zaman zor duruma sokacağı için telefonunuz kapalıyken herhangi birinin arayıp aramadığını, arayan varsa da kimin aradığını bilmek oldukça büyük bir avantaj olacaktır. Söz konusu bu durum karşısında hangi operatörü kullandığınıza bağlı olarak yardım almanız mümkündür. Akıllı cep telefonunuz kapalıyken tıpkı açıkken olduğu gibi sizi arayan kişinin kim olduğunu çağrı yoluyla olmasa da mesaj yolu ile kimin aradığını öğrenmeniz mümkündür. 

Kullanıcılar için bu son derece kolaylık sağlayan bir durumdur. Kullanmakta olduğunuz operatöre bağlı olarak konu hakkında anında müşteri hizmetlerini arayabilir ve ardından yapacağınız işlem hakkında bilgi alabilirsiniz. Arayanıbil ya da kim aramış şeklinde çeşitli isimlere sahip olan bu uygulamalar akıllı cihazınız kapalıyken sizi arayan numaraları siz açtıktan sonra size mesaj yolu ile bildirecektir. Bu mesaj bilgilendirmesi sayesinde sizi arayan kişileri öğrenmek için hemen rehberinizi kontrol edebilir ve anında kimin sizi aradığını öğrenebilirsiniz. 

Belirli bir süre deneme özelliği sunan uygulamayı beğendikten sonra atlık abonelik ücreti ile sürekli bir kullanım elde edebilirsiniz. Akıllı cihaz kullanımınızı ve hayatınızı kolaylaştıran bir uygulama olmasına rağmen kullanım ücretleri de oldukça uygundur. Android ve iPhone akıllı cihazlarda telefon kapalıyken sizi arayan kişiyi öğrenmek için operatör detaylarını incelemeniz yeterlidir. 

Türk Telekom’dan kimin aradığını öğrenmek

Akıllı cep telefonunuz kapalıyken sizi kimlerin aradığını öğrenmek için arayanbil servisinin açılmış olması gerekiyor. Cep telefonunuzu açtığınızda mesajı dinleme 888 adlı numara üzerinden yapılabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu servisi kullandığınızda size sesli mesaj bırakılabiliyor. Cep telefonunuzun mesaj kısmına ACIK yazarak 5555’e göndermelisiniz. İptal için ise ARAYANBIL IPTAL yazılarak 5555 mesaj atın. Buradaki ücretlendirme 2,59 TL ve ek olarak çeşitli ücretlendirme ile karşılaşabilirsiniz. 

Vodafone’dan kimin aradığını öğrenmek

Vodafone hattınızda kimin aradığını öğrenmek için arayan kim hizmetinin aktif olması gerekiyor. Bu uygulamanın ücretlendirmesi ise 2,25 TL ve size cep telefonunuz kapalıyken ulaşamayanların kim olduğunu öğrenmek için ister mesajla ister çağrı merkezi ile beraber işlem yapmanız mümkündür. Arayankim yazarak mesaj yardımı ile iptal için IPTAL ARAYANKİM yazarak 8000’e göndermeniz gerekiyor. 

Turkcell’de kimin aradığını öğrenmek

Cep telefonunuzu kim aramış hizmeti sizleri kimlerin aradığını ve bunun yanı sıra aynı zamanda kaç kere dahi aradığını öğrenmek için ücretli bir servisten faydalanmanız gerekiyor. Söz konusu hizmetin ücreti 2,99 TL şeklinde belirlendi. Söz konusu bu hizmeti aktif etmek için KIM yazarak 2200’a mesaj atmanız yeterli olacaktır. Hizmeti kapatmak içinse KIM IPTAL yazarak aynı şekilde mesaj atmanız yeterlidir. Söz konusu bu hizmeti tüm operatörlerde iptal edene kadar ücretlendirme ile karşı karşıya geleceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir