Otomotiv odaklı akıllı kamera sistemleri geliştiricisi olan Büyütech, APY Ventures tarafından yönetilen Bilişim Vadisi ve OSTİM Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarından 600 bin dolarlık yatırım aldı.

Büyütech, Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından 2011 yılında kurulmuş olan bir şirket. Endüstriyel görüntü işlemeye ve savunma sanayisine yönelik olan uygulamalar gibi pek çok alanda boy gösterirken kamera tabanlı çözümler geliştirmiş olan firmanın 90.000 ürünü hali hazırda 120 ülkede aktif olarak kullanımında bulunmaktadır. 

2020 yılında kamera ve kamera tabanlı teknolojilere yönelemiş olan şirket deneyimi ile artık otomotiv sektörüne odaklanmaya karar veren Büyütech, yolları daha güvenli hale getirmek amacı ile otomotivin geleceği için kritik öneme sahip olan ileri seviye sürüş destek sistemleri alanında yaratıcı çözümler geliştirmekte olan bir firmadır.

Büyütech, 600 Bin Dolarlık Yatırım Aldı
Büyütech, 600 Bin Dolarlık Yatırım Aldı

Türkiye’de İlk Otomotiv Sınıfı Kamera Fabrikası 

2021 yılında il yatırımını almış olan firma, teknoloji alanındaki deneyimini ve üretim alt yapısı ile desteklemek amacı ile 2022 yılı içerisinde Türkiye’nin ilk otomotiv sınıfı olan kamera fabrikasını Bilişim Vadisi’nde kurdu.

Büyütech kurucu ortağı olan ve CEO’luğunu yaptığı Alparslan Işıklı fabrika ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Fabrikamızın kurulumunu 2022 yılı içinde gerçekleştirdik ve otomotiv alanında üretim için kritik öneme sahip IATF sertifikasyon sürecini tamamladık. 2023 yılı ilk çeyreğinde üretime başladığımız fabrikamız için planladığımız genişleme planını yeni yatırım turumuzun tamamlanması ile uygulamaya başlayacağız.”

Son yıllarda hızla gelişen ileri sürücü destek sistemlerinin Büyütech’in teknoloji hakimiyeti, uzun yıllar olan tecrübesi ve üretim tesisleri ile teknolojik yenilik arayan otomotiv firmalarında hem hazır ürünler hem de kamera odaklı ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermektedir. Firmaların ürünleri ve projeleri arasında yer alan Ön ve Arka ADAS (İleri Seviye Destek Sistemi) Kamerası, Arka ve Çevre Görüş Kamerası, Yan Ayna Kamera Sistemi ayrıca Yolcu takip Sistemi de yer alıyor.

Büyütech, otonom araçların gözü olmak amacı ile yenilikçi projeler üzerinde çalışıyor Büyütech, otonom sürüş için geliştirmekte olduğu projesi ile University of Michigan tarafından yürütülmekte olan TechLab at MCity 2023 programı ile dünya çapında kabul alan iki girişimden birisi olmaya hak kazanmıştır.

Büyütech’in hedefi uluslararası otomotiv pazarı

Büyütech kurucu ortağı olan ve CEO’luğunu yapan Ömer Orkun Düztaş yeni yatırım turunu ve Büyütech’in hedeflerini şu şekilde dile getirdi:

“2020 yılında bir startup olarak otomotiv sektörü gibi regüle ve büyük bir pazara odaklanmak bizim için çok büyük bir karardı. Zaman içinde sektörün yenilikçi fikirlere, bizim gibi hem donanım hem yazılıma hakim ve çevik bir firmaya ihtiyaç duyduğunu birinci elden deneyimledik. Türkiye’de birlikte çalıştığımız otomotiv firmalarından çok şey öğrenme fırsatımız oldu. APY Ventures bu yatırım turundaki ilk yatırımcımız oldu. Bu yatırım turunda 4 milyon dolar yatırımı tamamlayarak Türkiye’de edindiğimiz bilgi birikiminin de katkısı ile uluslararası otomotiv firmaları ile ilişkilerimizi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

 Büyütech’e yaptığı yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan APY Ventures Fon yöneticisi Mustafa Keçeli ise şunları ifade etti:

“Mobilite dikeyinde faaliyet gösteren girişimleri odak alanına alan Bilişim Vadisi GSYF ve Türkiye Girişim Ekosistemine önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Ostim GSYF ile, Büyütech’e yatırım yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Büyütech, Ostim GSYF’nin ilk yatırımı oldu, umuyoruz ki geleneksel üretimin dijital dönüşümüne öncülük edecek birçok firmaya da bu fonumuz ile yatırım gerçekleştireceğiz. Büyütech’in hem üretim kabiliyeti hem de görüntü işleme teknolojisi üzerine geliştirdikleri AR-GE çalışmaları ile araçların dünyayı algılama şeklini kökten değiştireceğini ve bu alanda global bir oyuncu olacağını düşünüyoruz.” dedi

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir