Akbank bünyesinin bir parçası olan Ak Yatırım, kripto para alım satım platformu Stablex’in çoğunluk hissedarı olmak  için harekete geçti. İki firma Stablex’in Ak Yatırım’a devri için Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi imzaladılar. Anlaşmanın detaylarını Rekabet Kurumu ve KAP’ta bulmak mümkün. Ak Yatırım, Stablex’i satın alma kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu, KAP ‘ta  yer verilen açıklama:

Stablex Bilişim Teknoloji Anonim Şirketi’nin (“Stablex”) çoğunluk hisselerinin Şirketimiz tarafından devralınabilmesi (“İşlem”) amacıyla, Yönetim Kurulumuzun 14.03.2023 tarihli kararı kapsamında, Şirketimiz ile Stablex’in mevcut hissedarları arasında 14.03.2023 tarihinde Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır.

Stablex hisselerinin Şirketimize devri (“Kapanış”), Rekabet Kurulu’nun İşlem’e onay vermesi ve Sözleşme’de düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi şartıyla gerçekleştirilecek olup, devir bedelinin ödenmesi Kapanış tarihinde yapılacaktır.

Devre ilişkin açıklamalar kapanış sonrasında kamuya duyurulacaktır.

Açıklamayı incelediğimizde, Ak Yatırım’ın Stablex’in çoğunluk hissesini satın alarak şirkette söz hakkına sahip olmak istediğini görüyoruz. KAP’taki açıklamaya göre devir işleminin Rekabet Kurulunca onaylanması ve sözleşmede düzenlenmiş diğer ön koşulların yerine getirilmesi ile sağlanacağı kaydedilmiştir. 17 Mart tarihi itibarıyla Rekabet Kurulu’nun onayı da verildi.

2020 senesinde Jihad Shannak’ın kurduğu Stablex’in CEO’su Turgut Güney uzun yıllar Akbank bünyesinde yönetici pozisyonunda görev üstlenmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum, İmza bünyesinde dijital çırak olarak görev alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir