Japonya merkezli gıda şirketi Ajinomoto, Türkiye CEO görevine yeni bir isim atadı. Şirketin CEO koltuğunu devralan isim, Pürnur Üner Öbek oldu. Ajinomoto, 130 ülkede faaliyet gösteren bir satış ağına, 36 ülkedeki 120 fabrikaya ve 34 binden fazla çalışana sahip bir şirkettir. Öbek, görevi daha önce 2017 Nisan ayından bu yana yürüten Sinan Altun’dan devraldı.

Pürnur Üner Öbek Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olarak, iş hayatına bankacılık sektörü ile başladı. Kariyeri boyunca asansör-yürüyen merdiven, hızlı tüketim ürünleri, eğlence ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli çokuluslu ve yerel şirketlerde farklı kademelerde görev aldı. Öbek, Unilever, Philip Morris, Uno, Schindler, Mars Entertainment, Eczacıbaşı-Baxter gibi şirketlerin yurt içi ve yurtdışı operasyonlarında üst düzey yönetici pozisyonlarında bulundu.

Ajinomoto Türkiye, Pürnur Üner Öbek Yeni CEO Ataması Gerçekleştirdi

Uzmanlık ve deneyimleri

Son olarak, 2017 yılında Ajinomoto’nun Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarının üreticileri Örgen ve Kükre Gıda’yı satın alması sürecinde Ajinomoto’ya CFO olarak katılan Öbek, iki firmanın entegrasyonu, dönüşümü ve performans artışı gibi yapısal projelerde liderlik görevi üstlendi. Öbek’in uzmanlık ve deneyim alanları arasında belirsiz ortamlarda kriz ve değişim yönetimi, şirket ve organizasyonların yeniden yapılanması, teknoloji dönüşüm projeleri ve şirket satın alma birleşmeleri yer almaktadır.

Pürnur Üner Öbek ayrıca University of Washington Foster Business School’un üst düzey yönetici programını tamamlamış ve AOEC yönetici koçluk sertifikasına sahiptir. Mentörlük programlarında da yer alan Öbek, kariyeri boyunca edindiği bilgi ve deneyimleri paylaşmaya devam etmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir