Yeni bir patente göre Apple, kimlik doğrulama yeteneklerini AirPods’lara entegre etmeye çalışıyor.

Apple, kullanıcılarına çeşitli ürünler sunmaktadır. Bu ürünler, bilgisayar ve telefon gibi cihazları ve kulaklık gibi aksesuarları içerir. Şirketin kablosuz kulaklıkları AirPods son derece popülerdir ve dünya çapında satılmaktadır.

Apple, cihazı için yeni patentler almaya devam ediyor. Son zamanlarda, şirketin yeni Apple Watch için patenti ortaya çıktı. Bugün ise Apple’ın en popüler kablosuz kulaklıklardan biri olan AirPods için yaptığı patent başvurusu gün yüzüne çıktı.

AirPods, kulak kanalınızın şekline göre kimliğinizi doğrulayabilir

Günümüzün Apple cihazları, Face ID ve Touch ID gibi kimlik doğrulama teknolojilerini içerir. Bu teknolojiler, kurumsal akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda ve tabletlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yeni bilgilere göre Apple, kimlik doğrulama teknolojisini en popüler ürünlerinden biri olan AirPods’a entegre etmeyi planlıyor.

Apple, bir patent başvurusu yaparak AirPods’a biyometri eklemeyi düşünüyor. Uygulama, “cihaz kimlik doğrulama içeriyor olsa bile, bir başkası, bazı verilere erişmesi için Siri’ye komut vermek için kulaklıkları kullanabilir” ifadesini içeriyor. Kulaklıklar, diğer cihazlardan gelen sesleri duymak için de kullanılabilir. Bunun nedeni, kablosuz kulaklıkların kimliğinin doğrulanamamasıdır. O uygulamada Apple, bu durumları önlemek istediğini söylüyor.

Patentte yer alan bilgilere göre Apple, bazı fikirleri değerlendiriyor. İlk olarak şirket, ultrasonik sinyaller yardımıyla kullanıcının kulak kanalının şeklini anlamak ve kullanıcıya uygun erişim sağlamak istiyor. Ek olarak, ultrasonik sinyal kullanıcının kulak kanalıyla çarpışır ve kişisel imza olarak kullanılabilecek kişisel bir yankı oluşturur. İkincisi, AirPods’lar sizi iPhone veya Apple Watch’ınızdan yürüme ve koşma gibi hareket verileriyle de tanıyabilir. Bu veriler içerisinde kullanıcının attığı adımlar ve hızı yer almaktadır.

AirPods 3’ün tanıtımı yapıldı

Bu özellikler sayesinde, kimlik doğrulamanız geçene ve verileriniz korunana kadar yabancılar AirPods’larda işlem yapamayacak. Bu patentin verilmesi halinde uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil. Apple ayrıca kullanmadığı patentli teknolojilere de sahiptir. Bu nedenle özelliğin gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceği hakkında şimdiden bir yorum yapmak çok zor. Apple’ın yeni teknolojileriyle ilgili gelişmelerden bilgi sahibi oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Peki Airpods’ların sahip olabileceği bu özellik hakkında sizin düşünceleriniz neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir