Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple’ın heyecanla beklenen 3. Nesil AirPods modelini bugünkü Unleashed etkinliği kapsamında tanıtıldı. Cihazın özellikleri yazımızda yer alıyor.

Apple bugün gerçekleştirdiği Unleashed etkinliği kapsamında yeni tam kablosuz kulaklık modeli AirPods 3 ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. İlk nesil 2016’da tanıtımı gerçekleştirilen AirPods’un 2019 yılında 2. jenerasyonu kullanıcıların beğenisine sundu. Aynı yıl içerisinde AirPods Pro adlı üst düzey bir model de kullanıcıların beğenisine sunuldu. İki yıldır güncelleme almayan seri 3. Nesil ile  kendini hatırlattı. 

AirPods 3 özellikleri

ÇipApple H1
Pil süresi6 saate kadar dinleme süresi (Kutuyla beraber 30 saat)
Ses özellikleriDolby Atmos, Spatial Audio, Adaptive EQ, AAC-ELD
SensörKuvvet sensörü

Apple, AirPods 3 modelinde Spatial Audio ve Dolby Atmos desteği ön plana çıkıyor. Music ilk aşamada olmak üzere Apple’ın tüm ürünleri ile entegrasyonu güçlendiren bu yeni kulaklık, tasarım özelliklerine bakılmadan AirPods Pro ile benzer özellikler üzerine kuruludur. Konuyla ilgili olarak daha önce yapılan sızıntılarda cihazda yer alması beklenen silikon kulaklık uçlar ile kullanıcı deneyiminin artırılacağı söyleniyor. Fakat bu durum yaşanmadı. Söz konusu bu kulaklıkta silikon uçlar yer almıyor. 

28 5

Suya ve tere karşı dayanıklılık gösteren AirPods 3, IPX4 sertifikasına sahiptir. Pil ömrü 6 saate kadar artarken, şarj kutusu ile beraber de toplam dinleme süresi 30 saate kadar artıyor. 5 dakikalık şarj ile 1 saat kullanım imkanı sunacağı dile getirildi. Apple, müzik ve telefon görüşmeleri sırasında kullanım kolaylığı sağlamak için cihaza kuvvet sensörü eklendi. 3. Nesil AirPods’un en dikkat çeken özelliklerinden biri Adaptif EQ desteğidir. Söz konusu bu özellik, cihazın kullanıcıların kulağına oturma şekline göre sesi gerçek zamanlı bir şekilde ayarlayarak daha başarılı bir deneyim sunuyor. Bilişimsel olarak ses özelliğinden güç alan Adaptif EQ, AirPods’un kişinin kulaklığı ile beraber uyum farklılığına bağlı olarak yaşanacak olan ses kaybını önemli oranda düşük ve orta frekansları kendi otomatik olarak ayarlıyor. Bu sayede kullanıcılar için hem daha net bir ses kalitesi hem de daha konforlu bir kullanım sağlanıyor. 

29 2

AirPods 3, MagSafe destekli geliyor

Apple, AirPods 3’ü MagSafe ekosistemine entegre edilerek kusursuz bir kullanım sunuyor. Eğer mevcutta bir MagSafe’e sahipseniz kulaklığı kablosuz bir şekilde şarj edebilirsiniz. Son teknoloji yöntemi MagSafe ile cihazınızın kolaylıkla şarj edebilir ve keyifli bir kullanım elde edebilirsiniz.

AirPods 3 Türkiye fiyatı

AirPods 3, ABD’de 179 dolar başlangıç fiyatı ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Ülkemizde ise 1.999 TL’den satışa çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir