Airbnb’ye göre şirket büyük bir yaz hazırlıklarına başlamıştı. Geçen yıl yapıla açıklamada şeffaf fiyatlandırılmasının arttırılması amacı da içinde olmak üzere, kiralama platformuna 50’nin üzerinde yeniliklerle geliyor.

Yapılan yeniliklerde düşük maliyetli odaları kolayca kiralayabilmek amaçlanıyor. Şirket bu deneyim için, özel odaları bulmayı kolaylaştırmak için potansiyel kiracıları önceden daha fazla ayrıntı sunması için “Airbnb Odaları” olarak yeniden başlatmayı planlıyor. 

Diğer bir özellik ise “Ev Sahibi Pasaportu  özelliği ile rezervasyon yapmadan ev sahiplerini tanımanıza olanak sağlıyor olacak. Listelerde ayrıca bir yatak odasının kendi kilidinin olup olmadığı gibi banyoların kişiye özel mi yoksa ev sahibiyle ortak mı kullanılacağını gösterecek. Airbnb’nin kurucu ortağı olan CEO’su Brian Chesky’ın yaptığı açıklamada,

“Airbnb Odaları genellikle otellerden daha uygun maliyetli ve bir şehri deneyimlemenin en özgün yolu” dedi. “Bu, Airbnb’nin ruhudur.”

Airbnb yaz içi hazır

Şirket bir milyondan daha fazla Airbnb Odası kaydına sahip olacağını ve bu kayıtların %80’inden fazlasının gecelik olarak 100 doların altına mal olacağını açıkladı. Ev sahipleri temizlik maliyetlerinin artırması halinde son birkaç yıl içinde Airbnb fiyatlarına da yansıyarak ne kadar fırladığı göz önüne alındığı zaman şirketin daha uygun fiyatlı tekliflerin ön planlara çıkarması mantıklı olarak görülüyor. Bir çok gezgin insanlar için otellerin çoğundan  Airbnb seçeneği ile daha ucuz ve rezervasyon yapılmasına olanak sağlaması daha kolay gözüküyor.

Diğer güncellemelerde ise, Airbnb ayrıca bir rezervasyon tamamlamadan önce ödeme talimatlarının müşterilerin görüntülemesine izin verecek, daha iyileştirilmiş bir harita performansı ve tamamen yenilenmiş olan istek niteleri bu listeler arasında not alma yeteneğinin de içinde olarak bir çok özellikle gelecek. Şirket aynı zamanda bağlı olan bir banka kartı ile yapılan ödemelerde üç aydan daha uzun süreli konaklamalarda ve bir aydan uzun konaklamalar için de hizmet ücretlerini düşürmeyi amaçlıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir