Age of Empires IV için yapılan duyuru, Türkiye’deki oyuncuları heyecanlandırdı. Açıklamalara göre mehter takımı da oyuna dahil oluyor.

Tarihe damga vuran Osmanlı İmparatorluğu, Age of Empires IV’te yer alacak. Geçtiğimiz dönemlerde açıklanan bu gelişmeye ek olarak yeni bir gelişme daha yaşandı. Zira resmi Age of Empires IV hesabından yapılan açıklamalarda Osmanlı İmparatorluğu’na ek olarak mehter takımının da yer alacağı belirtildi.

Keyifle oynayacağınız Civilization benzeri 9 mobil strateji oyunu

Age of Empires IV: Mehter takımı geliyor

age of empires iv icin resmi duyuru mehter takimi geliyor 1

“The Mehter is coming” olarak duyurulan yenilik, oyun için yapılacak bir sonraki güncellemede yer alacak. Age of Empires IV her ne kadar yeni bir oyun olmasa da geçtiğimiz dönemlerde oyun geliştiricisi Relic Entertainment tarafından yeni açıklama yapılmıştı. Açıklamada oyuna yeni güncellemenin yapılacağı ve güncellemede iki medeniyetin daha oyuna ekleneceği belirtilmişti.

Bu medeniyetler arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun olması ise Türkiye’de oyunun gündemde gelmesini sağladı. Osmanlı’nın yanı sıra eklenecek bir diğer medeniyet Malililer olacak. Osmanlı İmparatorluğu ile oyuna şimdi mehter takımının da dahil olacağı belirtildi. Ekim ayında yapılacak güncelleme ile oyuna bu yenilikler eklenecek. Bu hafta içinde ise ön izleme sürümü ile Osmanlı İmparatorluğu oynanabilir olacak. Mehter takımının yanı sıra Şahi adı verilen toplar Osmanlı İmparatorluğu’na özel olarak oyunda yer alacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir