Adobe tarafından yayınlanan son çeyrek bilgilerine göre şirketin 3. çeyrek gelirleri yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Yeni çeyrek ile birlikte Adobe tarafından yeni bir kazanç raporu paylaşıldı. Yapılan resmi açıklamalarda şirketin özellikle çeyrek itibarı ile dijital abonelik gelirlerinde yükseliş yaşadığı ve bu doğrultuda yüzde 29’luk bir artış elde ettiği belirtildi. Mevcut artış ile birlikte şirketin toplam geliri ise 864 milyar dolar olarak açıklandı. 3. çeyreğinde yakaladığı mevcut artışın, bir önceki yıla oranla kıyaslamasında ise yüzde 22 oranındaki bir yükseliş dikkat çekti. 2021 yılında Adobe dijital abonelik gelirlerinde yakaladığı yükseliş ile birlikte 3.94 milyar dolarlık bir gelirim elde etti.

Adobe’den etkileyici mali rapor 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şirketin operasyonlardan elde ettiği nakit akışlarının 1.42 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Böylece her alanda yüksek gelirler elde etmeyi başaran Adobe, yakaladığı başarıyı her bir gelir alanında yükseltti.  Ancak raporda özellikle Adobe’nin dijital medya alanında yakaladığı başarı dikkatlerden kaçmadı.

Bugüne kadar ciddi bir büyüme elde edilmesine rağmen 2021 yılı, şirketin adeta dijital alanlarda çok daha yüksek büyümelere ulaşmasını sağladı. Yıldan yıla yüzde 26 oranında büyümenin yakalandığı dijital alan, böylece şirketin gelirlerinde daha büyük bir paya sahip olmaya başladı. Dijital deneyim segmentinde yakalanan başarı, şirketin sadece bu alandan 985 milyon gibi bir gelir elde etmesini sağlıyor. Paylaştıran raporda Adobe Başkanı ve CEO’su Shantanu Narayen’in görüşlerine de yer verildi. 

Adobe Başkanı ve CEO’su Shantanu Narayen, “Creative Cloud, Document Cloud ve Experience Cloud, hikaye anlatımını, öğrenmeyi ve iş yürütmeyi dijital bir dünyada dönüştürmeye devam ederken Adobe olağanüstü bir çeyrek daha geçirdi. Yetenekli çalışanlarımız, inovasyon ve ürün liderliğimiz, sürekli ivme ve başarı için bizi benzersiz bir şekilde konumlandırıyor.” dedi.

Adobe Başkan Yardımcısı ve CFO’su John Murphy ise “Dinamik bir ortamda başarılı olma yeteneğimizi göstererek, çeyrekte rekor gelirler ve güçlü kârlılık elde ettik. Operasyonel titizliğimiz ve veriye dayalı iç görülerimiz, büyük pazar fırsatlarına yatırım yapmaya devam ederken başarımızı arttırmamızı sağlıyor.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir