Adobe, popüler video programı Premiere Pro için iddialı bir özellik üzerinde çalışıyor. Sora, Runway ve Pika programa eklenecek.

Adobe Premiere, dünya genelinde en çok kullanılan kurgu ve montaj programlarından birisi. Bugüne kadar çeşitli özelliklerle zenginleştirilen ve daha iddialı hale gelen Premiere’de şimdi ise yapay zeka dönemi başlıyor. Pek çok programında yapay zeka özelliklerini desteklemeye başlayan Adobe’nin yeni hedefinde ise video oluşturma yetenekleriyle öne çıkan yapay zeka sistemleri yer alıyor.

Adobe, Premiere Pro'ya Sora, Runway, Pika'yı Getiriyor
Adobe, Premiere Pro’ya Sora, Runway, Pika’yı Getiriyor

Premiere’de Yepyeni Bir Dönem Başlayacak

1991’in sonlarında Mac için sadece “Premiere” olarak piyasaya sürülmesinin ardından 33 yıllık bir tarihe sahip olan Adobe Premiere için yeni özelliklerin eklenmesiyle yepyeni bir dönem başlayacak. Adobe’nin yaptığı resmi açıklamada OpenAI Sora ve rakipleri Runway ML Gen-2 ve Pika 1.0’ın Premiere için eklenti olarak geliştirileceğini duyurdu. Üçüncü taraf yapay zeka video oluşturucu modellerine eklentiler ile programa ekleyecek Adobe, video üretme noktasında yetenekli olan araçlar ile editörlerin çok daha farklı çalışmalar yapmasına imkan tanıyacak.

Adobe, Premiere Pro’ya Sora, Runway, Pika’yı Getiriyor

Bu ekleme ile Premiere Pro kullanıcıları, geleneksel kameralarda çekilen canlı aksiyon videolarını, AI görüntüleriyle birlikte harmanlayıp düzenleyebilecek. Bu durum aynı zamanda videolarda çok fazla yapay içeriğin yer almasını da sağlayabilir. “İlk keşifler, profesyonel video editörlerinin gelecekte, projelerine düzenlemek üzere B-roll oluşturmak için Premiere Pro’ya entegre edilmiş OpenAI ve Runway’den video oluşturma modellerinden nasıl yararlanabileceklerini gösteriyor. Ayrıca, Pika Labs’ın bir çekimin sonuna birkaç saniye eklemek için Generative Extend aracıyla nasıl kullanılabileceğini de gösteriyor.” diyerek yeni özelliklerini duyurdu.

Adobe, Premiere Pro’ya eklenecek Sora, Runway, Pika ile birlikte işlemler çok daha kolay olacak. Tanıtım videosunda da görüldüğü üzere kurgular üzerinde uzun süre çalışarak yapılan işlemler artık kısa bir kaç tıklama ile yapılabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir