NFT artık her yerde karşımıza çıkarken Adobe tarafından yapılan yeni açıklamada Photoshop’a NFT seçeneğinin getirileceği belirtildi.

Adobe yaptığı yeni duyuru ile sektörde oldukça dikkat çektiği gibi yeni bir akıma uyacağını da gösterdi. NFT olarak adlandırılan dijital dünyaya uyum sağlamak isteyen şirket, bu özelliği Photoshop’a eklemeye hazırlanıyor. Creative Cloud kullanıcıları tarafından kullanılabilecek olan yeni özellik, kolay bir şekilde kullanılacak ve böylece Photoshop üzerinden benzersiz çalışmalar yapılabilecek.

NFT olarak hazırla seçeneği geliyor

Creative Cloud paketi içerisinde yer alan Content Credentials (İçerik Kimliği) sistemi kullanıcıların Yeni dönemde NFT oluşturabileceği alanlardan bir tanesi olacak. İlgili bölümden yapılacak olan seçimde NFT olarak hazırla şeklinde yeni bir bölüm yer alacak. Bu bakımdan kullanıcılar buradan yapacakları çalışmalar sayesinde kolay bir şekilde NFT’lerini hazırlanabilecek.

Beta’da testler başlatılıyor

Adobe, yaptığı duyuru ile birlikte yeni özelliğin Beta sürümde test edilmeye başladığını da açıkladı. Eserlerini oluşturmak ve NFT olarak satmak isteyen tüm kullanıcıların Adobe ile güvenli bir şekilde bu işlemleri yapabileceğini açıklayan şirket, üstelik Adobe hesaplarının Content Credentials üzerinden kripto para cüzdanlarına bağlanmasının da mümkün olduğunu söyledi. Bu doğrultuda sanatçılar güvenli bir şekilde satış yapma imkânına sahip olacağı gibi yeni eserleri satın almak isteyen müşterilerin de sanatçının kimliğini doğrulaması mümkün olacak.

Adobe satışta olan tüm eserlerin doğrulanabilmesi için özel bir internet sitesini aktif hale getirdi. https://verify.contentauthenticity.org adresi üzerinden doğrulama yapma imkânına sahip olan kullanıcıların, sürükle bırak yöntemi ile özel içerikleri sisteme yüklemesi yeterli olacak. Böylece veri tabanı üzerinden yapılacak kontroller ile birlikte NFT projeleri kolay bir şekilde doğrulanabilecek. 

Kopya ve taklitleri sona erdirecek

NFT pazarının popülerlik yakalaması, taklit ve kopya olaylarının da sektörde problem haline gelmesine neden olmuştu. Adobe’nin yeni projesi bu tip durumlara karşı etkin bir çözüm getiriyor. Dijital bir sertifika ile korunacak olan eserler, Adobe üzerinden yapılması halinde daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde sunulacak. Üstelik Adobe yeni projesinde sektör devlerinin desteğini de almış durumda. Zira OpenSea, KnownOrigin, Rarible ve SuperRare gibi NFT için popüler tüm borsa ve pazarlar ile anlaşma sağlayan Adobe böylece yapılan çalışmaların kolay bir şekilde aktarılarak satılmasını sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir