Premiere Elements 2022 ve Photoshop Elements 2022 Adobe tarafından resmen duyuruldu. Yeni versiyonlar için yapılan tanıtımlarda uygulamaların çok daha güçlendirilmiş olması dikkatlerden kaçmadı.

Adobe yaptığı yeni paylaşım ile birlikte uygulamalarının 2022 sürümlerine yönelik yeni detayları açıkladı. İki farklı uygulama için güncelleme gerçekleştiren şirket Premier Elements 2022 ve Photoshop Elements 2022 olmak üzere iki uygulamanın Elements versiyonlarını Kullanıma sundu.

Elements 2022 versiyonlarında yer alan yenilikler neler?

Yapılan 2022 güncellemesi ile birlikte uygulamalarda çok daha kolay bir kullanım hedefleniyor. Bu bakımdan yeni güncellemeyi alan kullanıcılar çok daha verimli ve performans odaklı çalışma imkanı elde edebilecek. Profesyonellerden ziyade daha çok tüketicileri hedefleyen yeni güncellemeler her iki uygulamada da ortak görevleri otomatik bir şekilde yapmayı ve iş paylaşımında kullanılabilecek yeni araçlara sahip. Yeni Elements versiyonlarına yönelik detaylı açıklamalar yapan Adobe 2022 sürümlerinin fotoğraf ve videoları daha yaratıcı boyutlara taşımak adına yeni özellikler ile desteklendiğini duyurdu.  Açıklamalara göre Adobe Sensei AI destekli yeni güncellemelerin kullanıcıların yapacağı çalışmalardan çok daha iyi sonuçlar almasını sağlayacak. Tek bir tıklama ile fotoğrafları sanata dönüşeceğini öne süren Adobe böylece yeni sürümleri ile çok daha iddialı olduğunu gözler önüne serdi.

Photoshop Elements 2022deki Kilavuzlu Duzenlemelere bir ornek
Photoshop Elements 2022’deki Düzenlemelere bir örnek

Tek tıkla düzenleme imkanı

Yeni sürümde kullanıcılar çalışmaları tek bir tık ile farklı stillere kolayca dönüştürebilecek. Sosyal medya kullanımında alışkın olunan filtre tarzı yeni efektler ve özellikler, fotoğraf ve videoların çok daha farklı görüntülere dönüştürülmesini ve daha başarılı sanatsal çalışmaların yapılmasını destekleyecek.

Premiere 2022 ile birlikte sunulan yeniliklerden bir diğeri ise sosyal medya için daha gelişmiş desteklerin sağlanacak olması. Videoların yatay moddan Facebook’un 1:1 karesi gibi sosyal medyaya uyan formatlara dönmesini kolay hale getiren Adobe böylece kullanıcıların sık bir şekilde kullandığı ve yaptığı işlemlerin daha basit yöntemler ile kullanılmasını sağlayacak.

1 2
Tek tıkla sosyal medyaya uygun görseller hazırlama

Elements 2022 sürümleri işleri kolaylaştırıyor

Yapılan yenilikler şimdiden uygulamanın dikkat çekmesini sağlamış durumda. Yeni gelen sürümlerdeki özellikler için özel araçlar ve rehberler hazırlayana Adobe böylece kolay bir geçiş süresini öngörüyor. Şirketin yaptığı tanıtımda yeni dönem için söyledikleri şöyle;

“Hepimiz sosyal medyada paylaşmayı seviyoruz ve Premiere Elements artık videolarınızı içerik kaybetmeden sosyal medya uyumlu dikey veya kare biçimlerde kolayca düzenlemenize ve dışa aktarmanıza olanak tanıyor. Yatay olmayan videolar için tasarlanmış hareketli başlıklar ve arka planlar da ekleyebilirsiniz.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir