Adobe tarafından geliştirilen ve daha çok ikon, logo ve benzer çalışmaların yapılmasına imkan tanıyan Adobe Illustrator, oldukça fonksiyonel bir araç. Programda kendini geliştirmek isteyenler 7 küçük tüyo ile daha başarılı bir şekilde programı kullanabilir.

Adobe Illustrator ustası olmanızı sağlayacak 7 tüyo 

Taslak hazırlamak

Özellikle programa ilk başlayanların en çok yaptığı hatalardan birisi Photoshop gibi diğer programlardan edinilen araçlar ile çalışmaya başlamak oluyor. Ancak özellikle tasarım ve çizim üzerine yoğunlaşan bu programda daha iyi ve kolay bir şekilde çalışmak isteyenlerin öncelikle Kalem gibi araçlar ile taslak çıkarması ve ardından çizim aşamalarına geçmesi gerekiyor. Taslak üzerinden yapılacak çalışmalar sonrasında daha kolay bir şekilde yapmak istediğiniz çalışmayı yapabilirsiniz.

Gölgeler 

Yapılacak özel tasarımlar da özellikle gölgelendirme ve vurgulama Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken kriterler arasında nokta renkler arasında yapılan ton geçişleri hep farklı renkler ile oluşturulan özel efektler led atanmayacak Gölgeler kişilerin bu konuda daha başarılı çalışmalar yapmasını sağlayacak.

Doğru renkler

Yapılacak tasarım çalışmalarında renklerin doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemli nokta kullanımı konusunda iyi durumda olmayan ve gelişme ihtiyacı olan özellikle uygulamadaki renk rehberinden yararlanması kolaylık sağlayacaktır renk paletlerine tıkladıktan sonra farklı paletlerde birbiriyle uyumlu ve çalışmalarda kullanılabilecek farklı seçeneklere ulaşılabilir. Özellikle başlangıç aşamasında olanlar için tamamlayıcı renkler ideal. 

Kendinize zaman tanıyın

Programda başarılı çalışmalar yapabilmek adına özellikle yeni başlayanların belirli bir süreye ihtiyacı vardır Bu süre içerisinde ise sürekli pratik yap Ak farklı kaynaklardan ve tasarımcılardan ilham almak yol gösterici olacaktır Bu nedenle de herhangi bir sorun da endişe yaşamadan kendinize zaman tanımalısınız. 

Seçim aracından yararlanmak

Programda kullanıcıların daha kolay bir şekilde çizim yapabilmesi adına özel şekil yaratma aracı bulunmaktadır. Yapılacak farklı tasarım çalışmalarında şekil aracından yararlanarak tasarımınızı hem daha güzel hem de daha hızlı bir süre içerisinde ortaya çıkarabilirsiniz.

Kalem kullanmak

Tasarımcılar özellikle kalem kullanarak daha kolay bir şekilde uygulamada çalışabilmektedir. Uygulamada yaptığı çalışmalar ile ön planda olan kişilere bakıldığında çoğu kişinin kalem kullanma alışkanlığına sahip olduğu görülecektir Bu nedenle başlangıçta zorla alacak da olsa kalem kullanımı uzun vadede ciddi avantajlar getirecektir. Bu nedenle kalem kullanmaktan kaçınmayın ve mutlaka çalışmalarınızı yaparken kalem aracı için kendinizi geliştirmeye çalışın.

Matematikten yararlanın

Uygulama hesap yapma özelliğine de sahiptir. Yeni bir çalışma alanı oluştururken, Yeni nesne çizerken ölçülerinden tam emin değilseniz 100/2 gibi farklı ifadeleri ölçü alanına girebilirsiniz. Böylece uygulama tarafından girilen formül hesaplanarak tam olarak istenen ölçülerde yeni bir çalışma alanı ya da çizim ekranı aktarılacaktır. 

Programı tüm detaylarıyla öğrenin

Farklı araç çubukları, her araç çubuğunda sayısız seçenek ve her sürüm ile birlikte uygulamaya eklenen yeni özellikler, Adobe Illustrator kullanmak isteyenler için sürekli bir gelişimi zorunlu kılıyor. Bu nedenle programa hakim olmak istiyorsanız gelişiminizi hiçbir zaman durdurmayın. Online kurslar, çevrimiçi videolar bu konuda mutlaka değerlendirilmeli.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir