Adobe bugün yapay zeka ile desteklediği yeni Photoshop ve Premiere Elements 2023’ü duyurdu. İşte yeni uygulamalardaki özellikleri.

Müzik seçimi ve videolara sanatsal efektler ekleme gibi özellikleri bulunan ve daha çok fotoğraf ve video düzenleme yazılımı paketi olarak bilinen Photoshop Elements ve Premiere Elements’e yeni özellikler eklendi. Adobe tarafından yapılan son duyuruda Photoshop Elements 2023 ve Premiere Elements 2023 resmi olarak tanıtıldı. Akıllı kırpma gibi özelliklere sahip olan yeni uygulamalar, yapay zeka desteği sayesinde çok daha kısa süre içerisinde işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Web ve mobil uygulamaların yanı sıra yeni uygulamalar Apple’ın M1 sistemlerinde de desteklenecek.

Adobe Figma’yı 20 milyar dolara satın alıyor

Premiere Elements 2023 neler sunuyor?

adobe ai destekli photoshop ve premiere elements 2023u duyurdu

Adobe, Premiere Elements 2023’te kütüphaneyi çok daha zengin hale getiriyor. Açıklamalara göre uygulamaya 100’ün üzerinde yeni ses parçası eklendi. Bununla birlikte slayt gösteri şablonları ve ünlü sanat eserlerinden ilham alan yeni efektler de uygulamada kullanılabilir olacak. Üstelik yeni dönemde kullanıcıların daha hızlı içerikler oluşturmasını sağlamak adına otomatik olarak sahneler bir araya getirilecek. Yapay zeka desteği ile yapılacak bu çalışmalarda gürültünün azaltılması, ışığın ayarlanması gibi işlemler de yapılabilecek. Premiere Elements 2023’te fotoğraf veya videoları stop-motion hale dönüştüren yeni özellikle de desteklenecek. Böylece içeriklerin belirli anlarında stop-motion efekti de uygulanabilecek.

Photoshop Elements 2023 neler sunuyor?

adobe ai destekli photoshop ve premiere elements 2023u duyurdu

Photoshop Elements ise dönüştürme yetenekleri ile ön plana çıkarıldı. Açıklamalara göre bir fotoğrafı GIF veya MP4’e dönüştürmek oldukça kolay olacak. Adım adım düzenleme fonksiyonları, gelişmiş koleksiyonlar, kolaj araçları, nesneleri kaldırma, arka plan değiştirme gibi pek çok özellik geliştirilmiş durumda.

Şu anda Beta olarak test edilen uygulamalar kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir