Adobe, yapay zekayı uygulamalarına devam ediyor. Son yenilik Adobe Acrobat’a geldi. İşte detaylar.

Son dönemlerde yapay zeka alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Adobe, yeni bir özelliği daha tanıttı. PDF’lerle ilgili işlemlerin yapıldığı popüler uygulaması Adobe Acrobat’a yapay zeka desteğini getiren şirket, artık işlemleri çok daha kolay hale getiriliyor. Yeni özellik sayesinde içeriklere yönelik pek çok veri elde edilebilecek.

Adobe Acrobat Yapay Zeka Özellikleri Neler?

Adobe Acrobat’a eklenen yapay zeka özellikleri şöyle;

  • Açılan belgelerin analiz edilerek özetlenebilmesi
  • Belge hakkında sorulan soruların yanıtlanabilmesi
  • İçerikleri daha da zenginleştirme ya da düzeltme

Temel olarak bu fonksiyonlara odaklanan Adobe Acrobat yapay zekası, Beta sürecinde. İlgili testler yapıldıktan sonra Adobe Acrobat uygulamasına yapay zeka desteği resmi olarak geliyor. Adobe açıklamasında yapay zekalardaki son dönemlerdeki en kritik konulardan birisine de değindi. Verilerin kayıt altına alınıp alınmaması noktasında net ifadeler kullanan Adobe, kullanıcı verilerinin hiçbir şekilde kayıt altına alınmadığını söyledi.

Adobe Acrobat’a “Yapay Zeka” Desteği
Adobe Acrobat’a “Yapay Zeka” Desteği

İlk Önce Photoshop’a Gelmişti

Adobe’nin yapay zeka çalışması bir ilk değil. Adobe Acrobat öncesinde Adobe Photoshop’ta görülen yapay zeka, Generative Fill gibi özellikleriyle dikkat çekmişti. Arka plan doldurma gibi pek çok işlemde etkin olan bu yapay zeka kullanıcıların yapacağı manuel işlemlere göre büyük zaman kaybını önlemişti. Adobe Acrobat için yapılan yapay zeka da yine kullanıcıların veriler üzerinde tam hakimiyet kurmasını sağlıyor. Bilgilere ulaşma ve istenilen bilgiyi çıkarma noktasında etkin olan yapay zeka özelliği Adobe Acrobat’ta yepyeni bir dönem başlatacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir