Oyun dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Activision Blizzard için önemli gelir rakamları yayınlandı. Şirketin yayınlanmış olan gelir tablosuna göre 2022 yılının ilk yarısı için mobil oyunların sağlamış olduğu gelirin PC ve konsol gelirlerinin tamamından daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Activision Blizzard, son zamanlardaki davalar nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Şirketin bu çalkantılı süreçteki çeyrek raporu merak ediliyordu. Şirket şimdi 2022 yılının ilk yarısına yönelik mali raporları yayınlandı. Paylaşılan gelir tablosuna göre Activision Blizzard şirketi toplam gelirlerinin yarısını mobil oyunlardan kazanmışa benziyor. Öyle ki Activision şirketinin mobil oyun tarafı olan King’in gelirleri oldukça dikkat çekiyor.

Sony, Microsoft’un Activision’ı satın almasından endişeleniyor

Activision Blizzard mobil oyunlardan tam 685 milyon dolar kazandı

7

Markanın King adlı şirketi Farm Heroes, Candy Crush gibi birçok popüler mobil oyunun yapımcısı olarak bilinmektedir. Bu mobil oyun kanadı ise Activision Blizzard için son çeyrekte tam 685 milyon dolarlık bir gelir sağlayarak dikkatleri çekiyor. Activision markasına baktığımız zaman 360 milyon dolarla konsol pazarının en çok kazananı olurken, PC tarafında ise 100 milyon dolar ve mobil satışlardan 135 milyon dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Bu gelirin büyük çoğunluğu ise Call of Duty Mobile’dan olurken, bu mobil oyunun Call of Duty Vanguard’tan bile daha fazla getirdiğini görüyoruz.

Blizzard’ın 100 milyon doların üzerinde gelir sağlayan ancak fazla popüler olmayan Diablo Immortal yapımı Haziran ayının başında pazara giriş yapmıştı. Word of Warcraft ve Overwatch gibi PC oyunları ise 229 milyon dolar getirirken, konsollarda ise sadece 19 milyon dolar kazandığı gözüküyor. Tüm bu gelir rakamları kapsamında şirketin gelirlerinin yarısının mobil oyunlar tarafından olduğu ve şirketin ise mobil oyunları tarafına ağırlık göstermesi beklendiğini belirtelim. Bakalım ilerleyen dönemlerde Activision Blizzard neler sunacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir