Son yılların en sorunlu oyun şirketlerinden biri olan Activision Blizzard, yatırımcı davasını tepkiyle terk etti.

Activision Blizzard, son birkaç yıldır en sorunlu oyun şirketlerinden biri oldu. Bu unvanı, oynadıkları oyunlarla değil, şirket içinde düzenleyemediği skandallarla kazanması bile trajik. Şirket kurucusu ve CEO’su Bobby Kotick ile bir skandal şirketi iptal ettiğinde Microsoft devreye girdi.

Activision Blizzard ekibi tamamen değişiyor

Şirketi satın almak için milyarlarca dolar harcayacak olan Microsoft, skandalın tarihini de şirketle paylaşacak. Satın alma öncesinde Activision Blizzard’ın mevcut davalarla ilgili kararı mahkemelerden geldi. Ancak bu kararın önümüzdeki günlerde sert tepkilere yol açması muhtemel.

Activision Blizzard yatrımcı davası reddedildi

Yatırımcılar, şirket çalışanlarının yoğun cinsel saldırı şikayetleri üzerine dava açtı. Bu skandallarda mahkeme şirket aleyhine işlem yapmak zorunda kalırken, Bölge Yargıcı Percy Anderson davayı kapattı. Sonuç olarak, şirketin yatırımcısının davası reddedildi. Davacılar yeni düzenlemelerle 30 gün sonra yeniden dava açabilecekler.

Bir yatırımcının yatırım yaptığı bir şirkete dava açması garip gelebilir. Ancak Activision Bizzard’daki skandal herkes tarafından biliniyordu ve bu da şirketin değerini düşürdü. Bir şirketin değeri düştüğünde yatırımcılar milyonlarca dolar kaybedebilir. Şirketteki taciz ve artan mafya konuşmaları yatırımcıları kızdırmış olabilir.

Bölge Yargıcı Anderson’ın görevden alınma başvurusunun tamamı şu şekildedir:

Davacılar, medyanın düzenleyici soruşturmalarla ilgili haberlere tepkisinin ve DFEH Eylemine yanıt olarak davalıların açıklamasının, düzenleyici soruşturmaların sıradan veya rutin olduğuna dair ‘herhangi bir düşünceye aykırı’ olduğunu iddia etmektedir. Ancak bu tür iddialar “geçmişe dönük dolandırıcılık” teşkil eder ve özel, zamansal gerçeklerin yokluğunda, menkul kıymet sahtekarlığı iddiasını desteklemek için yetersizdir.

Davacılar, davalıların cinsel taciz ve ayrımcılığın şirketteki konumları nedeniyle yaygın olduğunu bilmeleri gerektiğini iddia ettikleri ölçüde, [ilk değiştirilen şikayet] böyle bir sonucu desteklemek için gerekli gerçekleri ortaya koymamaktadır.

Percy Anderson

Tanık ifadesinden de anlaşılacağı üzere davanın reddine gerekçe olarak başvurucunun yeterli delil olmadan mahkemeye gitmesi yer almıştır. Bu çözülebilir bir sorun olsa da başvuru sahibinin önünde en az 30 gün var.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir