Bilgisayar sektörünün iddialı markalarından Acer, Predator Helios serisinin yeni modellerini tanıttı. Yeni modellerde yapay zeka desteği de var.

Yapay zekanın yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Acer Predator Helios serisinde de bu durum görüldü. Yapay zeka desteğini modellerini ekleyen Acer, Predator Helios serisinin yeni modellerini lansman ile duyurdu.

Acer Predator Helios 16 ve Neo Modelleri Tanıtıldı

Şirketin tanıttığı yeni modeller Predator Helios 16 ve Predator Helios Neo oldu. 2 farklı versiyonuyla piyasada seçenek yaratan Acer, yapay zeka özelliklerinin yanı sıra iddialı özelliklere de yeni modellerinde yer vermiş.

Acer Yapay Zeka Destekli Predator Helios Serisini Tanıttı
Acer Yapay Zeka Destekli Predator Helios Serisini Tanıttı

Predator Helios 16 Özellikleri

Predator Helios 16 modelinde 16.1 inç ekranıyla kullanım sunuyor. IPS panelin yer aldığı ekran 1920×1200 çözünürlüğü, 500 nit parlaklık değerini ve 240Hz tazeleme hızını destekliyor. İşlemci ve ekran kartlarında yenilikçi donanımlarla bilgisayarları destekleyen Acer, işlemci cephesinde 14. nesil Intel Core i9 işlemciyle performansı arttırıyor. Oyun performansında Nvidia ortaklığına giden Acer, RTXX 4080 ya da RTX 4070 ile konfigürasyonu tamamlıyor. Yeni modellerde düşük tepki süresi ve yüksek performans, oyuncular için yeni bir modelin piyasada yer almasını sağlıyor.

Predator Helios Neo Özellikleri

Şirketin tanıttığı bir diğer model ise Predator Helios Neo. 16 inç ekranıyla kullanım sunacak olan Neo’da donanımlarda daha azla seçenek bulunuyor. Yeni modellerde tercih edilebilecek ve özelleştirme imkanı sunan donanımlar şöyle;

  • İşlemci: 13. nesil Intel i7, 14. nesil i7 ve i9 işlemci
  • Grafik Kartı: Nvidia RTX 4050, RTX 4060, RTX 4070
  • RAM: 16 GB ya da 32 GB GDDR5 RAM
  • Depolama Alanı: 1TB ya da 2 TB PCIe Gen4

Yeni modellerde Windows 11 işletim sistemiyle kullanım sunan Acer en yeni bağlantı teknolojilerini kullanıyor. 90Wh kapasiteli bataryayla kullanılacak olan bilgisayar, yapay zeka desteği ile gürültü azaltma teknolojisi gibi özelliklere sahip.

Yeni modellerde yapay zeka desteğinin olması, üretkenliği ve verimliliği arttırıyor. Acer, yeni modellerinde 2396 dolarlık fiyatlarla piyasada yer alacak. Neo modelleri ise düşük donanımlarla 1600 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir