Amerika Birleşik Devletleri kripto para madenciliğini yasaklamak için bastırıyor. Sonuç olarak, Demokrat milletvekilleri madencilik şirketlerine odaklandı. İşte detaylar:

Bazı borsalar kripto para çöküşünden kötü etkilendi

ABD Demokrat Parti milletvekilleri, kripto para madenciliğini yasaklamak için ilk adımları attı. Sonuç olarak, kripto para madenciliği yapan ajanlar araştırıldı. Avukatlar, bu şirketler tarafından kullanılan büyük miktarda elektrik enerjisi için federal kurumlara başvurdu.

ABD kripto para madenciliğini yasaklayacak mı?

Demokratların bir numaralı önerisi, Norveç Çevre Koruma Dairesi ve Enerji Bakanlığı’na gönderilen bir mektuptan oluşuyor. Mektuba göre, yedi büyük ABD kripto madenciliği şirketi 1 gigawatt’a kadar elektrik kullanma kapasitesine sahip.

Houston gibi orta büyüklükteki bir Amerikan şehrinde evlere elektrik sağlamak yeterlidir. Bu bağlamda, Demokrat Parti üyeleri kripto para madenciliğini yasaklamaya çalışıyor.

Cryptocurrency madenciliği Amerika Birleşik Devletleri’nde yasallaştı, ancak son zamanlarda dikkat çekmeye başladı. Hem kripto piyasasındaki dramatik düşüş hem de enerji maliyetlerindeki artış yeni tartışmaları ateşledi.

Çin dışındaki İran ve Kosova gibi enerji krizi yaşayan ülkelerde kripto para çekimi şu anda yasaklanmış durumda. ABD böyle bir yasağı beklemiyordu. Ancak Demokrat Parti’nin baskısı altında, kripto para biriminin çok daha kapsamlı bir kontrolle karşı karşıya kalması muhtemel.

Kripto piyasası son aylarda büyük düşüşler ve küçük yükselişler gördü. Özellikle bitcoin fiyatındaki büyük oynaklık birçok yatırımcının piyasadan ayrılmasına neden oldu. Şimdilik bir kez daha 20.000 dolar sınırını geçen Bitcoin, piyasayı yeniden hareketlendirmeye başladı.

Bununla birlikte, olası bir ABD kripto para madenciliği yasağı da piyasanın geleceği için önemlidir. Özellikle bitcoin ve ethereum madenciliği için çok fazla enerjiye ihtiyaç duyuluyor. Bu yüksek enerji gereksinimi, kripto para birimleri için en büyük ikilemlerden biridir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir